EdBokt over verkiezingsprogramma van de VVD

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over de EK schaatsen, het VVD verkiezingsprogramma en ‘t hoedje van Tool..

Op zoek naar #*@# hik …. een kachel
Het moet ergens zo eind ‘zeventiger jaren’ geweest zijn maar kan het niet met zekerheid zeggen, want als ik thuis naar het exacte jaar vraag krijg ik nog steeds ‘woedende blikken’. Ik had die dag, het zal woensdag geweest zijn bij mijn toenmalige werkgever een vrije dag en had afgesproken om met een kennis, een Amsterdammer die in Ermelo een bloemen- winkel had voor de gezelligheid mee te gaan. Ik was nog nooit naar de bloemenveiling in Aalsmeer geweest en had al helemaal geen idee dat je daar vroeg je nest voor uit moest. Maar ja, afspraak is afspraak, dus zat ik voor zessen te schudden in een heuse vrachtauto. Het vroor dat het kraakte die dag. Toen er handel was gekocht bleek het vanwege de strenge vorst niet mogelijk dit zonder kachel in de laadruimte te vervoeren. Dus Aalsmeer in op zoek naar een kachel. Het werd niets en ook in alle kroegen die we daarna bezochten geen kachel, nou ja, wij zelf bijna kachel dan!

Op één schaats EK kampioen worden
We besloten samen met de vrouwen de dag af te sluiten in de Kanovijver. Zo kwam het dat wij, nog balorig van de zoektocht naar een kachel, daar aankwamen. Het was er erg druk, er werd die avond het schaatskampioenschap van Ermelo gereden. De Amsterdamse humor van de kennis kende geen grenzen, wat bleek toen wij opgeroepen werden om aan de start te verschijnen. Hij had in zijn balorige bui ons opgegeven voor deelname aan de wedstrijd. Ik vroeg aan iemand zijn schaatsen en haastte mij naar het ijs. Bij de start aangekomen stond er een peloton bloedserieuze schaatsers in de starthouding. Met slechts een sok om mijn linkervoet en een veel te grote schaats onder de rechter vertrok ik als een dolle! Het bleek een valse start, want toen ik meende als eerste te zijn aangekomen, stond het peloton nog te wachten om te beginnen. Mijn kennis stond mij op te wachten met een dikke grijns op zijn kop, getooid met een vreemd hoedje. Ik weet dus niet meer welk jaar het was, maar ik ben wel de enige ‘Ermelose schaatskampioen’ op één schaats over één rondje, dat weer wel!

Deuren van populistenhout
Trouwe lezers weten onderhand wel dat het eerste deel van mijn column vaak een opstap biedt naar het tweede, afsluitende deel waar dan ‘de moraal van het verhaal’ moet komen. Tja, ik hoor jullie denken waar moet dit naar toe Ed Bok(t), en wat is in vredesnaam de link met het verkiezingsprogramma van de VVD. Wel lieve lezers de link in deze is ‘realiteit’. Ik had, omdat ik helemaal niet kon schaatsen niet moeten meedoen om het kampioenschap van Ermelo. Dat was wat ‘Popi Jopie’ en net zo dom en onrealistisch als wat Rutte nu roept in het VVD verkiezingsprogramma. Rutte; Ik wil dat het in ‘De Zorg’ overal net zo goed is als in de allerbeste verpleeg- en verzorgingshuizen. Tja, dat is wel lekker roepen, populisme van de bovenste plank want wie wil dat nu niet hè. Nog een paar open deuren! Veiligheid; daar moeten we aan blijven werken, Integratie; toegeven op onze waarden en vrijheden zullen we nooit doen, Vluchtelingen, we kunnen niet iedereen een echte toekomst geven in dit land.

Petje op en petje af
Kiezers weten allemaal wel dat de VVD nooit alleen zal gaan regeren, er dus een coalitie zal worden gevormd en alle partijen ‘concessies’ moeten doen en er de komende vier jaar weer geen ene moer van wat er allemaal belooft is terecht komt. Oké, zij weer op het pluche en de kiezer weer de Sjaak zo zal het wel worden, zeg maar weer 4 jaar petje op en petje af.

Hoedje van Tool
Dat Petje brengt mij bij het hoedje van Tool, want daar zullen jullie wel nieuwsgierig naar zijn. De volgende ochtend kwam mijn vrouw in het dorp mevrouw Tool, van de gelijknamige tabakswinkel tegen. Ook zij was met haar man naar de Kanovijver geweest om te kijken naar de Ermelose Kampioenschappen schaatsen. Je man redde het net niet hè, had ze nog gezegd! O Ja, hebben jullie misschien iemand met het hoedje van mijn man op gezien, want toen we naar huis gingen was de kapstok leeg! Met enige schaamte realiseerde mijn vrouw zich dat een van ons die avond naar huis was gegaan met een leuk hoedje op. Het hoedje van Tool is weer terecht gekomen maar jullie snappen nu de ‘woedende blikken’ wel hè!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden