EdBokt over korte rokjes

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over korte rokjes, stekkers en over andere tijden sport…

Gelukkig hebben we de foto’s nog
Afgelopen week was een week die ik qua nieuws maar snel wil vergeten. Was er dan geen nieuws waarover jij je opwond Ed?, hoor ik jullie denken. Tja, genoeg lieve Lezers, meer dan genoeg zelfs en ook genoeg om iets over te schrijven, meer dan genoeg zelfs! Ik zou er wel elke dag een column over hebben kunnen schrijven, zoveel nieuws en ook ergernissen. Maar ik was er ff klaar mee! Dagelijks nieuws over de vluchtelingencrisis waar geen einde aan lijkt te komen op TV, met dramatische en aangrijpende beelden van al die kinderen in de modder, vreselijk. Ook zo vreselijk zijn de beelden van weer een ‘EU Top’, waarop wat Staatsmannen, waarvan er eentje als vrouw verkleed gaat, telkens weer als groep op de foto moet. Van de gemaakte afspraken komt, als iedereen weer in zijn eigen land is, niets of weinig terecht. Wat na verloop van tijd dan weer reden is voor een nieuwe Top en weer een nieuwe groepsfoto. Tja, die beelden dus en die foto’s. Weet overigens al wel wat de EU leiders zullen zeggen als de EU eens uiteen valt. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Associatie of Asociaal
Tja, zoals reeds gezegd, stof genoeg voor een column. Bij de NPO, de roeptoeter van Links Nederland, werd je de hele week doodgegooid met gasten die wel iets te vertellen hadden over het Minder, Minder, van Minder Wilders. En had je dat gemist, dan was er nog Pauw die dat nog eventjes dunnetjes overdeed. Eerlijk is eerlijk, Pauw memoreerde voor de bühne nog wel eventjes aan de uitspraken van Spekman, Samsom waar ook aanklachten tegen werden ingediend, maar deze werden geseponeerd. Ook het beeld en geluid van Job Cohen, samen met Robbie Oudkerk die, niet wetende dat het geluid werd geregistreerd, wat onfatsoenlijke en discriminerende uitspraken deden haalde het niet. Een column waard? Zeker wel, haha. Of een column over de campagnestrategie rond het Associatie verdrag met Oekraïne of over de te korte rokjes in Amsterdam. Doe mij maar korte rokjes dacht ik, geen Associatie …. maar asociaal kort, kijk daar ben ik wel voor!

Stekkers, stekkeren de stekker eruit
Zelfs het plan van de PvdA om een wet te maken waarmee over 14 jaar alle diesels en benzineauto’s verboden zijn en heel het land aan de elektrische auto moet kon mij niet verleiden tot het schrijven van een column. Dacht wel, jammer van de benzinestations en al die mensen die er werken, de garages en alles wat aan auto’s annex is, mensen met een camper, caravan en de miljarden aan accijns op brandstof. Ook wel fijn is te weten dat de enige stekker- auto die nu een bereik heeft van 400 kilometer maar 100.000 euro kost. Oké, met het stekker- idee trek je gelukkig ook de stekker uit die laatste paar PvdA zetels en Partij, dat dan weer wel. Leuk en dan zeker ook wel een leuke column waard toch?!

Andere en alle tijden sport
Neen, beste Lezers, ik was er ff klaar mee en heb mij deze week volledig gestort op sport. Het werd een heuse kijk- marathon met alle dagen en tijden sport, veel sport. Champions- en Europa League, Voetbal Inside, Eredivisie voetbal, Studio Sport met de heerlijke ehhh geweldige handbaldames. Tot laat in de nacht indoor- atletiek gekeken met Dionne de Graaf. Paar uurtjes in bed, de wekker gezet voor de kwalificatie Formule 1 met het ontbijtbord op schoot. De zaterdag stond ook volledig in het teken van sport, niet alleen op TV, want na de lunch snel naar sportpark de Zanderij om mijn favoriete club EFC’58 te zien spelen. Daarna thuis de TV snel aan om nog Duits en Engels voetbal te bekijken! Andere alle tijden sport.

Zijn we er toch weer ingetuind
De zaterdagavond stond, na het eten weer in het teken van Live voetbal en Studio Sport tot diep in de nacht. Wijntje, stokbrood met wat lekkers er op, mmm gezellig! Een paar uurtjes naar bed, de wekker gezet op zondagmorgen 05.00 uur. Pfffttt, het werd een drukke zondag met Formule 1, ‘Aan tafel met Kees’, zappen tussen Eredivisie Live, Sport1 en Studio Sport. Of ik de week positief heb afgesloten door mij volledig op sport te richten? Neen, mijn beste Lezers helaas niet want met misselijkmakende beelden van asociale PSV fans in Madrid en het gebral van ‘voetbalanalist’ Jan Mulder en het literaire geneuzel van schrijver en Go-Ahead fan Özcan Akyol, zondagavond bij het programma Studio Voetbal moest ik denken aan de legendarische woorden van Herman Kuiphof: Zijn we er toch weer ingetuind…

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden