DickBlaft naar zandpad van een Stationsstraat Ermelo

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Onbelemmerd

De foto links (toen) komt uit het archief van Dick Boll en de foto ernaast (nu) maakte ik zojuist. Er zitten ruim vijftig jaar en vele renovaties tussen. De Stationsstraat ligt om de tien jaar open en meestal wordt het er mooier van.

Ieder jaar in de herfst geniet ik van het extra ruime uitzicht uit mijn kantoor doordat het blad van de Leilinden valt. Vandaag gaat er een wereld voor me open, want zojuist gingen alle Leilinden er met kluit en al uit om op een vrachtwagen te worden afgevoerd. Er komt ongetwijfeld iets voor terug, maar voorlopig hebben we panoramisch en onbelemmerd uitzicht op het Pauwenplein.

Ik ben geen historicus, maar ik denk dat de Stationsstraat op dit moment veel wegheeft uit de tijd dat het nog een zandpad was. Zo oud ben ik dan nog niet, maar ik herinner mij nog goed dat de rioleringsbuizen erin gingen. Nét te klein om er overheen te springen, maar ik zal het zeker geprobeerd hebben. De eerste Leilinden voor mijn deur heb ik lang geleden zelf aangeschaft en laten planten. De toenmalige ambtenaar van de Gemeente vond het niets toevoegen aan het straatbeeld. Ik kreeg mijn zin, als ik ze zelf betaalde.

Ze hebben er dus een jaar of vijfendertig gestaan en nu krijgen ze een ander plekje. Prima! Het uitzicht wordt er vast en zeker beter op en Ermelo is nog altijd groen genoeg. De horeca-uitbaters in de straat hadden last van het blad en van de luizen, dus die zijn ook blij. Zo mooi als honderd jaar geleden wordt het nooit meer, maar wel een stuk strakker. Ik hoop de volgende twee renovaties ook nog mee te maken…

dickblaft® exclusief voor allesvanermelo.nl en ermelo.nieuws.nl

Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is. Twitterprofiel: lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.

Banner Vakschilders Ermelo

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen