DickBlaft naar massale vechtpartij in Ermelo

Foto: Ermelo.nieuws.nl

doortastend

Mijn zoon was afgelopen zaterdag getuige van een bijzonder voorvalletje op de parkeerplaats tussen Aldi en Plusmarkt. Het is een populair hangplekje voor wat wisselende groepjes jongeren. Ze maken wel eens wat herrie en laten graag hun lege Energy-blikjes achter, maar voor de rest veroorzaken ze weinig last.

Toen hij even voor de slagboom van onze parkeerplaats stond te wachten hoorde hij een hoop geschreeuw en gescheld en zag iets wat leek op een massale vechtpartij. Altijd in voor een verzetje ging hij even kijken. Hij had de indruk dat een groepje jongens ruzie had met een wat oudere man. De man had zich mogelijk ergens mee bemoeid en kreeg een paar klappen.

Niet bang uitgevallen wilde hij het gevecht wel aan, maar een verstandige voorbijganger kwam tussenbeide en haalde de man over zich terug te trekken. Dat lukte en ze liepen gezamenlijk rustig weg. De jongen met de grootste bek, mogelijk wat doorgesnoven, had er nog geen genoeg van en rende achter de twee mannen aan. Dát had hij beter niet kunnen doen. Drie tellen later lag hij kermend op de grond, met beide handen om zijn pijnlijke knie.

Volgens mijn zoon had de man die tussenbeide kwam als waarschuwing nog een soort pasje omhoog gehouden. Wij zijn nu natuurlijk behoorlijk nieuwsgierig wat dat voor pasje of kaartje was. Iets met de tekst: “Waarschuwing! De houder van deze pas heeft doorgeleerd in Karate.” Was het misschien een agent in burger die preventief zijn badge toonde? Wij zouden het best graag willen weten, want het was een fraai tafereeltje in het doorgaans rustige Ermelo.

Mijn zoon omschreef hem als volgt: Groot, kaal, doortastend en donker gekleed. De andere jongen herkent u aan een grote bek en een dikke knie. Hij loopt wat moeilijk, verwacht ik.

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl en allesvanermelo.nl

Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt.nl

Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is. Twitterprofiel: lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen