DickBlaft naar vertrekkende centrummanager

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Brief aan de eerste Centrummanager

Geachte heer Bleijie, beste Joost,

Zoals je weet was ik niet heel erg blij met je aanstelling, maar hoe zou ik jou kwalijk kunnen nemen dat je voor deze leuke uitdaging uitverkozen werd? Onmogelijk.

Ruimhartig heb ik je waar mogelijk gesteund in jouw beginperiode, mede op verzoek van de toenmalige voorzitter. Een goed Veluws spreekwoord zegt: If you can’t beat them, join them, dus ik stond aan jouw kant. Tweemaal zocht je contact met me en tweemaal was ik (vanzelfsprekend op mijn bescheiden voorwaarden) graag bereid te helpen. Tweemaal blies je de zaak na twee vergaderingen af, zonder mij daarvan in kennis te stellen. Niet netjes en contactueel behoorlijk onhandig.

Sowieso vond ik je al niet de juiste man op de juiste plaats en heb vanaf het begin de vraag gesteld of de baan wel te combineren zou zijn met jouw ambities in de Leidense politiek. Het is een verstandig besluit om nu voor je gezin te kiezen. Daar liggen vast betere kansen.

Ermelo is een mooie, maar lastige bruid en ik denk dat ook de volgende Centrummanager een lastige klus krijgt. Oók Ermelo moet nog even wennen. Net als in jouw geval, neem ik me voor jouw opvolger te steunen waar mogelijk. Hoop en vertrouw er op dat onder de nieuwe voorzitter direct duidelijk wordt of men voorkeur heeft voor wéér een buitenlander of iemand met Ermelose worteltjes.

Jammer voor Hotel de Heerlickheijd misschien, maar dat is niet direct de doelstelling. Het scheelt zestig kansloze sollicitatiebrieven en zestig teleurstellingen. Ik verwacht pas ná de volgende teleurstelling te worden gevraagd om jouw klus af te maken. Helaas ben ik tegen die tijd met pensioen, hopelijk op Bali. Vooralsnog wens ik je vanaf mijn vaste uitkijkpost over de mooie, maar lange Stationsstraat het allerbeste in Nieuwkoop als thuis in Leiden.

Het ga je goed Joost. Mócht er een afscheidsborrel komen, dan kom ik je graag groeten.

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl en allesvanermelo.nl

Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt.nl

Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is. Twitterprofiel: lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen