Column: DickBlaft naar bommen granaten

Foto: Ermelo.nieuws.nl

bommen, granaten, losse flodders en een kanon…

Afgezien van de gasexplosie in de monumentale boerderij in Telgt was er afgelopen week weinig schokkends uit de pers te plukken. Een paar moedige militairen gaan oefenen met explosieven in de voormalige Witte Herbergh. Eigenaar Van den Brink hoopt mogelijk op een klein gelukje bij een ongeluk. Dat scheelt aanmerkelijk in de sloopkosten en brengt de feestelijk opening van Hotel Polonsky weer wat dichterbij.

Ook de projectontwikkelaar van fase 3, op de plek van de oude AH, waar tijdelijk de goedlopende ‘Zaak’ is gehuisvest, roerde zijn staart weer even met wat losse flodders. In een krampachtige poging deze volslagen ongewenste nieuwbouw vlot te trekken zwaait de schavuit met z’n schetsen. In mijn ogen is het slechts dreigen om het volledig achterhaalde plan alsnog te willen uitvoeren, tenzij hij een serieuze zak met geld krijgt van Ermelo. (Van u dus.) Daadwerkelijk realiseren van dat onkiese plan gaat hem en uiteindelijk ons allemaal veel meer geld kosten, dus wellicht is dat alsnog de beste optie. Geef de man wat geld en een enkele reis Almere om daar zijn akelige toekomstvisie aan de man te brengen. Op deze plek hebben we hooguit behoefte aan een mooie, groene parkeerwei, wat laagbouw en een boom. Mocht er nog geen bom onder fase 3 liggen, dan bij deze!

Er waren gelukkig ook positieve berichten. De onvolprezen Centrummanager gaat Ermelo-Live nieuw leven inblazen. Ondergetekende was rond 1988 mede uitvinder van dit fenomeen waar heel Ermelo veel plezier aan beleefde. Op zijn verzoek legde ik Joost midden vorig jaar uit hoe het er in die mooie jaren aan toe ging, wáár de kansen lagen en wie je in ieder geval niet teveel bij de organisatie moest betrekken. Ik schonk hem in een nostalgische bui een verzameling originele toegangsbuttons van vóór het jaar 2000 en bood hem aan te helpen tegen een onkosten vergoeding van € 250,- De bom barstte. Sindsdien niets meer van hem vernomen vanzelfsprekend. Ik hoop van harte dat ze er in slagen dezelfde sfeer als die eerste tien Live’s te benaderen. Bomvolle kroegen met live muziek.

Ook de voorbereidingen van een groots bevrijdingsfeest op mijn verjaardag zijn begonnen. Alle oude legervoertuigen zullen weer uit het stof worden gehaald om hun feestelijke rondje met veteranen door het dorp te rijden. Ik ga weer zwaaien vanzelfsprekend, maar hoop ook stiekem op iets origineels. Geen bommen en granaten, maar wat vuurwerk en losse flodders zou wel een keer leuk zijn.

Het nieuws dat ene Margreet Bos de mooie CitroenC1 uit de winkel van Moda Donna heeft gewonnen sloeg in als een bom. Margreet is lang en blond en het lijkt me leuk om haar met dat korte koppie uit het vouwdak door de Stationsstraat te zien rijden. Voor haar moeten we maar een paar maanden een uitzondering maken in de autovrije winkelstraat. Promotieritjes van maandagmiddag t/m vrijdagmiddag. Je kunt dan helaas nog vaak een kanon afschieten in het Centrum. Boem!

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl

Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt.nl

Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is. Twitterprofiel: lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen