DickBlaft naar kerstboomloos Pauwenplein

Foto:

Was er voor het pronkstuk geen plaats meer, herinnert columnist Dick Leene aan de ‘ware kerstgedachte’.

Kale Kerst 2014
Een enkele keer laat mijn geheugen me in de steek, maar op hoofdzaken heb ik het nog wel op een rijtje. Van de laatste vijfentwintig jaar kan ik me niet herinneren dat er op het prachtige Pauwenplein voor mijn deur geen Kerstboom stond half december. Ik heb me nooit afgevraagd hoe de boom er kwam; de stoere mannen van de Gemeente kwamen en een paar uur later stond er een reuzeboom te pronken inclusief verlichting. 
Dat was leuk en gaf ook ieder jaar wel wat stof tot commentaar. De boom was te groot of te klein, te scheef, te weinig takken of de verlichting zat te hoog of deed het niet. Dat de boom er kwam was min of meer vanzelfsprekend. De laatste jaren bouwden de Heeren van de Rotary hun blokhut erbij en lieten hun sterren stralen. Nu kerstkaarten vooral digitaal worden werd de animo minder. Mijn complimenten voor hun tomeloze inzet al die jaren. 
Helaas, doordat die club gestopt is met deze jaarlijkse actie staat er voor het eerst ook geen Kerstboom in hartje Ermelo. Er moet dus haast een oorzakelijk verband zijn. Bij de muziektent staat een enorme boom te pronken en vanzelfsprekend voor het Gemeentehuis ook, maar op het plein was voor hem geen plaats meer. (excuses voor dit authentieke taalgebruik) De Centrummanager gaat daar niet over, anders moet hij vijfentwintig bomen plaatsen en dat wordt te gek. De Gemeente verzorgde alle jaren de boom en de Rotary hing de verlichting er in volgens mij. Het hielp wellicht een beetje dat Burgemeesters van Ermelo haast automatisch lid zijn van de Rotary, maar dat kan de reden niet zijn dat er nu plotseling geen Kerstboom meer staat. Dan zou er nu misschien een boom zonder lampjes staan, maar wél een boom. Misschien hadden de winkeliers er gewoon om moeten vragen? 
Soms zijn die dingen zo simpel. Bij deze vraag ik, mede namens alle winkeliers en omwonenden alsnog om een mooie Kerstboom op het Pauwenplein, centraal in Beter Ermelo. Liefst met verlichting natuurlijk, maar zonder mag ook. In afwachting daarvan heb ik tijdelijk onze eigen kerstboom afgestaan, maar een beetje lullig is dat wel. Prettige Kerstdagen en dickblafts’ beste wensen voor 2015.
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.
banner-telgterhoek
 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen