DickBlaft naar gesjoemel, gedogen, vriendjespolitiek en handjeklap in Ermelo 

Foto:

Volgens columnist Dick Leene vervelen de ambtenaren zich op het gemeentehuis.

Je Maintiendrai

De tijden van gesjoemel, gedogen, vriendjespolitiek en handjeklap in Ermelo zijn voorbij. We wilden zo graag een daadkrachtige Burgemeester dus moeten we, nu er gehandhaafd wordt eigenlijk niet zeuren. Nou goed, heel even dan. Er waren wat afdelingen in ons Gemeentehuis waar ze tijd overhadden en meestal is dat een signaal om eens wat zaken aan te scherpen. 

Een paar man werd belast met het in kaart brengen van illegale beplanting van bermen en ook bleken tal van brievenbussen soms wel dértig centimeter op gemeentegrond te staan. “Ja Mevrouw, wij vinden het ook heel mooi, maar het is gemeentegrond, dus moet u binnen veertien dagen uw heg een halve meter inkorten. Anders doen wij het op uw kosten.” Het lijkt behoorlijk kinderachtig, maar regels zijn regels en Ordnung musz sein! (Om de e.o.a reden komt dit in de Duitse taal altijd nóg overtuigender over.) Er is flink wat heen en weer geschreven en gepraat, maar toen alle struikjes waren verwijderd en ook de laatste brievenbus verplaatst was, bleek er nog steeds tijd over… Wat te doen? 
Ledigheid is des duivels, dus werd er nog eens flink in de bestemmingsplannen gesnuffeld of er hier of daar nóg iets te handhaven viel. Laten we eens beginnen in de Stationsstraat, moet men hebben gedacht. Volgens het bestemmingsplan dient er boven de winkels gewoond te worden. Het maakt niet uit hoeveel woningen boven de Verbinding leeg staan; regels zijn regels. Als er staat ‘wonen’, dan betekent dat niet schermen, gymnastieken, masseren, muziekmaken of kantoorhouden, dus inrukken en wegwezen. 
De winkelier was blij dat hij eindelijk een huurder voor zijn etage had gevonden. Dat de ruimte de afgelopen vijftig jaar nooit en te nimmer in gebruik is geweest als woning maakt weinig of geen indruk. Het Handhaven lijkt gelijke tred te houden met het renoveren van de straat, dus het duurt nog wel even voor ze bij mij zijn. Het vervelende van dit soort activiteiten is dat het uitnodigt tot klikken. Hoe kan dat nu mevrouw de ambtenaar, want op huisnummer 268 dan?! En daar stuurt de ijverige handhaver dan de volgende brief naartoe uit naam van Burgemeester Maintiendrai!  Het is fijn als er hard gewerkt wordt in het Gemeentehuis, maar soms lijkt het beter als ze gewoon gaan Mens-erger-je-nietten.
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
39en-banner-van-buuren
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen