DickBlaft naar Plas van Beek als ons eigen Ermelo’s strandje

Foto:

Laten we, vindt columnist Dick Leene, de Plas  opleuken met een prettig strandje, glijbaan, sprankelende fontein en een gastvrij koffiehuisje. 

Strand van Beek

Dickblaft® staat al een tijdje droogh. Weinig inspiratie om eens hoog in de pen te klimmen over Ermelose aangelegenheden, mede door de mooie nazomer. Gelukkig zijn er dan anderen die de grote misstanden aan de kaak stellen. De gebarricadeerde Lanen waren een dankbaar onderwerp en ook over de weinig aantrekkelijke situatie bij Strand Horst werd flink gediscussieerd. 

Niet dat zoiets veel helpt in onze mooie Gemeente waar de inspraak toch veelal van één kant lijkt te komen. Vroeger, toen alles nog goed was stelden wij weinig eisen aan een strand in Ermelo. We lagen op een kleine handdoek gewoon in het weiland tussen de koeienvlaaien en vonden het mooi. Het was natuurlijk ook veel mooier dan nu. Strand Horst heeft bij de eigenaar RGV geen hoge prioriteit zolang er daar een Harderwijker aan de macht is. 
Ik stel dan ook voor om onze aandacht vanaf nu volledig te verleggen naar de Plas van Beek. Mede door het afsluiten van de lanen is het een oase van rust geworden. Bij mijn weten is de plas ooit ontstaan door een foutje bij het ontgraven van de heide door ene Nui van Beek. Deze beroemde Ermeloër heb ik niet gekend, maar ik stel voor dat we komende jaren als we het over de Plas van Beek hebben even denken aan de vorige week overleden Jan van Beek (1952-2014). Het is vandaag stil in mijn Stationsstraat en dat komt vast en zeker door de enorme belangstelling voor zijn begrafenis. 
Jan was een alleraardigste vent al zat het de laatste jaren niet alleen maar mee. Ik herinner mij een uiterst gezellig feestje in huize Dickblaft® waarbij Jan van Beek het Yesterday van Lennon en Mccartney oorverdovend meezong. Zoals ik al zei: Yesterday things were better… Vanzelfsprekend moeten we Nui niet vergeten, maar ook Jan zou het geweldig vinden als we de boven afgebeelde Plas van Beek zouden opleuken met een prettig strandje, een glijbaan, een sprankelende fontein en een gastvrij koffiehuisje. Laten we niet wachten op de ontwikkelingen bij Strand Horst, maar volgend voorjaar met onze badhanddoeken naar ons eigen strandje aan de Plas van (Jan) van Beek.
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden