DickBlaft naar naderend einde van het vakantieseizoen

Foto:

Columnist Dick Leene prijst zich gelukkig dat Ermelo hooguit twee maanden per jaar bruist.

boerenjongens

Nog een paar dagen en ons mooie dorp is weer van ons. De iets te strakke mouwloze hemden verdwijnen langzaam weer uit het straatbeeld en bij de supermarkt gaan twee van de vijf kassa’s weer dicht. U kent de wervende tekst Scheveningen vier seizoenen lang misschien nog wel, maar Ermelo bruist gelukkig hooguit twee maanden per jaar. 
Voor de trouwe bezoekers gaat de hei bij de schaapskooi nog even bloeien en volgende week vrijdag fietsen we met z’n allen over de paarse Groevenbeekse hei naar het prachtige gelijknamige kasteel voor het Openluchtconcert. Klapstoel mee, dekentje onder de snelbinders en misschien voor de zekerheid een flesje rosé en ik beloof u een prachtige avond. Bewust rep ik hier niet over het alternatief met paraplu’s en warme chocola, want ik gun u een mooie, zwoele nazomer waarbij we weer lekker ons-kent-ons zijn. 
Het gezellige Oogstfeest was mij persoonlijk nog iéts te druk, maar dat kwam misschien doordat veel bezoekers met de helikopter kwamen. Die combinatie begreep ik niet helemaal, maar de organisatie zal bedoeld hebben de prachtige landerijen ook vanuit de lucht te kunnen bewonderen. Volgens mij wordt het échte oogstfeest nu pas bij de grote kwekers gevierd die de zojuist weer 125 miljoen bij de Europese Unie hebben losge(k)weekt. 
Waren winkeliers, makelaars en vastgoedboertjes maar net zo goed georganiseerd, want die hebben de afgelopen jaren grotere verliezen geleden. Maar ja, wie zaait zal oogsten en de Ermelose boer die ploegde voort. Mocht u het Openluchtconcert op Groevenbeek té rustig vinden, dan wordt er op het strand tussen Horst en Nulde wat luidruchtiger geploegd. Beach on Wheels op 29 en 30 augustus is een motorenspektakel voor Ermeloërs en Puttenaren. Waar een paar weken geleden nog de boerenjongens op hun tractoren tekeer gingen racen nu de grote brommers door het zand. Ik ga dus vrijdag naar het concert en zaterdag brommers kiek’n met een biertje erbij. Ons kent ons.
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen