DickBlaft naar lijntrekkers van de gemeente Ermelo

Foto:

Columnist Dick Leene vraagt zich af of er ergens misschien een kalf is verdronken?!

lijntrekkers

Toen vannacht de laatste gezellige braderiegasten de Stationsstraat verlieten op weg naar huis of camping en alle kramen waren weggehaald, reed een grote vrachtwagen het centrum in. Hij stopte precies voor mijn deur en er kwamen drie  mannen in witte overalls met indrukwekkende, lichtgevende oranje hesjes uit. Het was ruim na twaalven en ik was nieuwsgierig wat ze gingen doen op dit late tijdstip. Twee van de drie gingen in de weer met lange stroken afplakband die ze op de stoeprand bevestigden en de andere was in de vrachtwagen bezig verf te mengen. Witte verf. 

Uit de laatklep van de vrachtwagen kwam een ingewikkeld uitziend karretje tevoorschijn en de derde man bracht kundig een brede witte verfstreep aan tussen de stroken afplakband van ongeveer veertig meter lengte. Een dubbele streep zelfs. Het lijkt duidelijk dat de streep het kleine opstapje markeert dat inmiddels al ruim tien jaar tussen straat en stoep ligt. 
Ik doe niet aan leedvermaak, maar af en toe was het een leuk gezicht om mensen die vooral omhoog kijken het afstapje te zien missen. Ik kan mij niet herinneren dat er ooit iemand serieus letsel heeft opgelopen. Het was al goed zichtbaar door de afwijkende betonsoort en maar liefst dertig ijzeren paaltjes op een rij. Nu vraag ik mij dus af wie er de afgelopen weken gestruikeld is en de Gemeente zal hebben aangeklaagd? Wie was er zo belangrijk dat vlák voordat de hele straat op de schop gaat alsnog midden in de nacht drie mannen en een levensgrote vrachtwagen worden ingehuurd om het struikelblokje te markeren? 
Het is best een verbetering denk ik, maar waarom dan pas nu na ruim tien jaar? En waarom was het nu opeens zo urgent dat het niet kon wachten op de totale renovatie van de straat? Is er ergens een kalf verdronken? Op het Gemeentehuis is er vast wel iemand die het weet…
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden