DickBlaft naar fritoloog Cock Andraea tijdens Proef & Beleef

Volgens columnist Dick Leene mogen Cocky’s nasiballen de volgende keer best wat groter zijn.

proef en beleef(d)

Ook deze week weer een verslag vanuit mijn blauwe bovenraam dat uitkijkt over de uitgestrekte Stationsstraat en het prominente Pauwenplein. De vereende winkeliers en uitbaters zijn al ruim een jaar geleden begonnen het centrum nieuw leven in te blazen met gezellige evenementjes. 
Deze zaterdag heette het ‘Proef&Beleef’. De langste proeverij van Nederland ofzo. De Centrummanager hoefde er nauwelijks iets aan te doen. Eigenlijk is het enige wat hij zou kunnen verbeteren aan de winkelstraat deze een stuk in te korten. De straat is gewoon te lang voor één evenement. Maar, daar waar het speelde, was het gezellig. 
In de Enk zong de mooie dochter van de lelijke drummer de sterren van de Hema. De wat rustiger stukken straat werden opgevrolijkt door het vaste dweilorkest van BeterErmelo, ‘de Lovehandles’. Altijd leuk om naar te kijken en luisteren al ken ik het repertoire inmiddels uit mijn hoofd. Wel leuk dat ze halverwege een ander jasje aantrekken, dan klinken dezelfde nummers toch weer anders. 
De formule is beproefd: Hier een hapje, daar een drankje. Zelfs mijn favoriete bierbrouwer stond het VeluwsBlond te tappen bij de Griek op de stoep. Dit was de tweede jaargang van dit evenementje en eerlijk is eerlijk: het wordt ieder jaar beter. Pas op dat het toch weer niet een verkapte braderie wordt waar de ambulanten hun restanten komen ruimen, want daarmee moeten we de lege gaten niet gaan opvullen. 
Er zijn wat verbeterpuntjes vanzelfsprekend. Cocky was veel te snel door zijn nasiballen heen en ze mogen best wat groter. Een goed idee van Geert was om volgend jaar Pauwtjes in omloop te brengen. Zilveren en gouden Pauwtjes, die respectievelijk €1,- of € 10,- waard zijn. Overal met gelijke munt betalen. Goede tip van Geert, die trouwens ook de lekkerste rosé op zijn stoep had. 
Een gratis tip van dickblaft betreft de (tijdelijke) kookwinkel ter hoogte van het Gemeentehuis. Ga snel een pannetje kopen, dan blijft hij misschien. Beleefd als ik ben ging ik nooit meer dan drie keer langs hetzelfde kraampje om te proeven. Was ook beter voor mijn eigen lovehandles.
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen