DickBlaft: winkelbestemming af van oude Albert Heijn en slopen die handel! 

Foto:

Volgens columnist Dick Leene zijn winkeliers in Stationsstraat Oost de dupe van de Verbinding.

Tip voor werkgroep Stationsstraat Oost

De Gemeente Ermelo is over het algemeen een betrouwbare gesprekspartner. Nu de lange, lange winkelstraat wordt heringericht en er veel geld wordt gestoken in een gedeelte met relatief veel leegstand krabt het gemeentebestuur zich terecht achter de oren. 

Er wordt een Werkgroep Oost geformeerd waarmee de Gemeente in gesprek gaat over deze leegstand. Functieverandering van panden met winkelbestemming naar wonen, zorg en andere toepassingen wordt overwogen. De Verbinding is wat ‘zwaarder’ uitgevallen dan beloofd en pandeigenaren en winkeliers moeten zich aanpassen aan de veranderde situatie.
In de goede oude tijd, toen de VADhal er nog stond werden er ook voorlichtings- en inspraakavonden gehouden voor de winkeliers. De plannen werden trots gepresenteerd en op de vraag of Ermelo al deze nieuwe winkeloppervlakte wel aankon werd stellig beweerd dat het hier geen uitbreiding van m2 winkeloppervlakte betrof. De Albert Heijn was immers een verplaatsing en de oude supermarkt zou gesloopt worden, zo beloofde men plechtig. 
U ziet: de grote oude supermarkt staat er nog steeds en dat is geen goede Zaak (van Ermelo). De eerste nadrukkelijk tip die ik de nieuwe Werkgroep Oost geheel gratis meegeef is dat ze gaan eisen dat per direct de winkelbestemming van dat perceel afgehaald wordt. De Gemeente is her en der stoer aan het handhaven (bermen, struiken, brievenbussen en trottoirs) en zou dat hier ook voortvarend moeten doen. Winkelbestemming eráf en slopen volgens afspraak. 
Het perceel verandert regelmatig van eigenaar en voor je het weet ligt er een megaplan met de naam ‘Fase Zoveel’ voor een derde flatgebouw van vierhoog met 2000m2 winkelruimte eronder. Dat zou de wind zowel uit de molenwieken halen als het laatste zuchtje wind-mee voor winkeliers en pandeigenaren. Winkelmeters inleveren? Akkoord, te beginnen met Stationsstraat 10. Wie niet weg is, is gezien in Oost. Opletten Werkgroep, let op je Zaak!
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen