DickBlaft Ermelo(Horse)Live in hartje centrum af

Foto:

Volgens columnist Dick Leene is het aantal toegestane decibellen buiten opgebruikt.

ERMELO LEEFT

Er werd de laatste weken volop gesproken over Ermelo-Live. Dat was een beetje voorbarig. Volgende week, namelijk op vrijdag 30 mei en op zaterdag 1 juni zou er wat extra gezelligheid in het centrum van Ermelo worden georganiseerd. Winkeliers en horecaondernemers wilden inhaken op het, mede door VVV georganiseerde ErmeloHorseLive. 

In de Stationsstraat zou u die dagen Cowboys tegenkomen, wat paarden misschien en Country- en Westernmuziek hier en daar. Ik verwachtte de Common Linnets om de tien meter uit de luidsprekers te zullen gaan horen. Was mooi geweest. Helaas heeft de Gemeente geen vergunning afgegeven voor (live) muziek buiten en heeft het Centrummanagement gemeend de stekker uit de plannen te moeten trekken. 
Begrijpelijk wel. Blijkbaar waren er teveel klachten over de inderdaad wat buitensporige muziek tijdens Koningsdag onlangs. Het aantal toegestane decibellen buiten is opgebruikt tot ver in het seizoen. Jammer natuurlijk, maar gaat u er gerust van uit dat deze dagen ook zonder die decibellen best gezellig worden. 
Sowieso had ik wat bezwaren tegen de naam Ermelo-Live die hier onterecht de kop opstak. Die naam wekt teveel verwachtingen. We gaan dat vast en zeker weer doen binnen afzienbare tijd: Live muziek op tientallen locaties, maar nu nog niet. De organiserende partijen hebben daar écht een paar maanden voor nodig om dat nieuw leven in te blazen. 
Samen met Joep, de helaas overleden Roel en nog wat goede vrienden hadden wij daar destijds een hele winter voor nodig, Maar dan hád je ook wat! Mocht u niet meer weten hoe het er rond 1999 er aan toe ging en hoe we er toen uitzagen, dan verwijs ik u naar deze foto.
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden