DickBlaft naar op non actief gezette meester

Foto:

Volgens columnist Dick Leene is het een plaatselijk drama met uitsluitend verliezers. 

SMS ALERT

Deze week kwam in het plaatselijke nieuws, maar daarom niet minder waar, dat de Gemeente Ermelo een voor alle partijen acceptabele schikking heeft getroffen met voormalig brandweercommandant Eddy van Dam. Een tijdje geleden meende ook dickblogt zich hiermee te moeten bemoeien en staat u mij toe dat ik mijzelf een minimaal stukje van het succes toedicht. Inderdaad minimaal. Het zal een dure doofpot geweest zijn, maar als Eddy ermee kan leven, kan ik het ook. 

Gisteravond hield ik mij op in een plaatselijk café teneinde op de hoogte te blijven van belangrijke zaken in ons vredige dorp. En, lieve lezers, de ene rel is nog niet afgekocht, of een volgende dient zich aan. Een zowel uiterst vakkundige als ervaren en aimabele leerkracht werd recent op non actief gesteld wegens twijfelachtig sms contact met een twaalfjarige leerling. 
Veel details kan en wil ik u niet geven, maar voor zover ik weet waren zijn teksten nauwelijks seksueel getint. Bij de tijdstippen en frequentie kunnen terecht vragen worden gesteld en kennelijk was de man in het verleden al eens gewaarschuwd. Dom, dom, dom dus. Geen geweld, geen misbruik, geen grote schade, maar wel tegen het terecht strenge protocol. Het komt aan het licht, ouders reageren in eerste instantie mild, maar vervolgens gaat de gemeenschap opgewonden met de roddel aan de haal. De schoolleiding kan niet anders dan de man een paar jaar voor zijn pensioen de laan uit te sturen. 
Een drama met uitsluitend verliezers, nét als in de brandweerkwestie. Het arme meisje krijgt vast en zeker veel meer aandacht dan goed voor haar is en ook voor de leerkracht en zijn gezin is op zijn zachts gezegd de lol er behoorlijk af in Ermelo-city. Ik kies ervoor geen partij te kiezen. Ik heb het met alle partijen te doen. Vanzelfsprekend met de iets te jonge leerlinge, maar ook met de vast en zeker vriendelijke, lichtgeraakte leraar. Ik leef mee met de ouders en de schoolleiding die niet veel anders konden in deze situatie. De collega’s, buren en bekenden zou ik willen vragen om niet te hard en te snel te willen (ver)oordelen. 
Maak een praatje met de man, nét als drie weken geleden. Het is precies dezelfde man. Hij maakte een foutje….
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen