DickBlaft speurt naar verleden nieuwe centrummanager

Foto:

Columnist Dick Leene ontdekt zaken die een blauwdruk kunnen zijn voor Ermelo.

Koralen of Koopzondag
De koopzondag is in Harderwijk een punt van discussie in verkiezingstijd. In ons vredige Ermelo zal niemand het wagen dit op de agenda te zetten de eerstvolgende tien jaren. De nieuwe Centrummanager werd gevonden in Leidse CDA kringen, dus ook die zal hier niet over beginnen.  
Als we zouden willen weten wat de grootste veranderingen hier zullen zijn kan ik u wel een aantal voorspellingen doen. Ik keek even op de interessante blogpagina van de Centrummanager en zag wat hij de laatste jaren in het centrum van Leiden heeft bewerkstelligd. 
Hij zal zich ook hier ongetwijfeld hard gaan maken voor verplaatsing van de wekelijkse koopavond van de vrijdag- naar de zaterdagavond. Mijns inziens kunnen we dat hier ook risicoloos doen, want de huidige koopavond lijkt behoorlijk doodgebloed. De meeste horecaondernemers lijken voorstander te zijn. Die zijn al gewend te werken op zaterdagavond. Voor de winkeliers wordt het even wennen misschien, maar houd er maar vast rekening mee dat dit een van de eerste voorstellen zal zijn. 
Ook schrijft hij enthousiast over de Leidse Pas, een samen met zijn broer ontwikkelde kaart die recht geeft op acties en kortingen bij aangesloten winkeliers, horeca- en andere bedrijven. Mijn zegen heeft hij. In Leiden worden sinds jaren rond ‘Leidens ontzet’ ‘s morgens vroeg mooie koralen gezongen in een park. Een paar jaar geleden was ik daarbij, op uitnodiging van mijn ook best wat studentikoze broer. Belangrijke traditie daarbij is de toespraak die men de Den Tonkelaarrede noemt. Omdat Den Tonkelaar helaas is overleden doet Joost Bleijie dit. 
Ik herinner mij een lollig liedje over Mijnheer den Tonkelaar en hoop van ganser harte dat hij ook deze traditie gaat kopiëren naar Ermelo. Koralen zingen op een mooie plek in het centrum. Ik stel voor dit bij de muziektent te doen, maar er zijn meer geschikte plekken. Misschien kan het een traditie worden dat Cock Andreae dan de menigte toespreekt als onze eigen Den Tonkelaar.
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen