DickBlaft tipt nieuwe centrummanager

Foto:

Columnist Dick Leene wil fenomeen Pop-Up store inzetten tegen winkeldiefstal.

Winkeldiefstal

Ook in Ermelo-C verdwijnen er met enige regelmaat winkels. Gisteren was hij er nog en vandaag is alles leeg en de deur op slot. Foto Peter had de snelste sluitertijd van allemaal en ook BellaDoña deed de deur op slot en is naarstig op zoek naar een opvolger. 

Ik ken nog een paar winkeliers die, als ze niet aan het lopende huurcontract werden gehouden, ook graag met de opheffingsuitverkoop zouden beginnen. We zullen even aan het idee moeten wennen dat er wat meer gaten in het straatbeeld ontstaan. 
Minstens zo erg zijn die akelige rolluiken op Stationsstraat 47 die jaarrond dicht zitten en er tegenover de dichtgeplakte ruiten van v/h Videoland. Dát is winkeldiefstal. Het lijkt er op dat de recente verbouwing van de gevel van Lidle op nummer 49 een verbetering is, al ben ik bang dat ook die ruiten straks gewoon weer worden geblindeerd. Probeer er dan maar eens een gezellige winkelstraat van te maken. 
Zolang de welstandcommissie daar niet ingrijpt helpt een renovatie van 11 miljoen Euro niet en kan ook de Centrummanager wel thuisblijven. Het CDA deed haar best en gaf een goed voorbeeld van een Pop-Up store en vulde tijdelijk Stationsstraat 125. Symbolisch voor een politieke partij zal dat hooguit zijn tot vlak na de verkiezingen. Tóch is dat voorlopig de enige oplossing en ik tip de Centrummanager graag om dit Pop-Up fenomeen waar mogelijk te stimuleren. 
Dat brengt weer wat verscheidenheid tussen de Blokkers, Schoenenreuzen en Supermarkten. De Gemeente moet daar dan ook vol aan meewerken door starters en tijdelijke initiatieven niet te belemmeren door star bestemmingsbeleid. 
Het Omdenken kan beginnen. Gisteren was er nog niets, vandaag zit er een leuk winkeltje en over vier weken mogelijk een pannenkoekenrestaurant. Misschien is het zelfs een goed idee om de weekmarkt ook maar weer in de Stationsstraat onder te brengen. Ik ben vóór.
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden