DickBlaft naar de grijze uitgroei

Foto:

Volgens columnist Dick Leene wordt Ermelo door de vele knipsalons stééds mooier. 

Pop-up kappers
Mijn leeftijd brengt mee dat ik nogal eens in het verleden duik. U weet wel, toen alles nog goed was. Er zal een tijd geweest zijn dat er geen kapper was in Ermelo, maar zo oud ben ik nu ook weer niet. 
Er waren in mijn herinnering een stuk of zes kapsalons, waarvan de meeste Voerman heetten, Gerrit, Kees en Barend. De laatste was dameskapper met de bescheiden naam ‘de Eiffeltoren’. Dan was er ‘de Lelie’ van de familie van Zijl en de onvolprezen kapper Buma. 
Bij kappers is er vaak sprake van celdeling. Na een jaar of tien begint de ‘kappersknecht’ honderd meter verderop voor zichzelf en heeft het aantal kapsalons de neiging te verdubbelen. Tel daarbij wat filiaalbedrijven op die zich in Ermelo vestigden en wat thuiskappers in de garage en je komt al snel royaal over de twintig vestigingen. 
Een jaar geleden schreef ik nog dat in ieder leeg winkelpand in Ermelo een ijssalon opende, maar de laatste maanden zijn het toch vooral de kappers die de leegstand invullen. Let u maar op; de ene nieuwe salon na de andere, soms op verrassende plekjes. Een ‘Haar Smederij’ in de oude werkplaats van Griffioen, Barbier Nero in de Enk en ook in de voormalige kadowinkel naast de Wereldwinkel wordt geknipt dat het een lieve lust is. 
Ik ben er blij mee al zal niet iedere kapsalon-eigenaar dat met mij eens zijn. Alles beter dan lege panden in het centrum. Inmiddels zie ik het resultaat ook van boven uit mijn raam in de Stationsstraat. Nauwelijks nog grijze uitgroei en allemaal keurig verzorgde kopjes. Ermelo wordt écht steeds mooier.
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen