DickBlaft naar de Wethouder

Columnist Dick Leene verpatst graag honderden bomen voor vast onderdak ouderen op locatie Rehoboth. 


Kappen nou!

Twee jaar geleden maakte ik mij grote zorgen (en boos) over de voorgenomen sluiting en sloop van Rusthuis Rehoboth, waar mijn oude ouders heel plezierig woonden. We klommen in de pen, protesteerden en vonden veel luisterende oren. Het plan werd uitgesteld tot voldoende accommodaties elders in Ermelo beschikbaar waren. 

Er kwam rust in het Rusthuis. Inmiddels is mijn moeder op 96-jarige leeftijd overleden en werd mijn vader naar volle tevredenheid overgeplant naar de Amaniet. U krijgt de hartelijke groeten. Onlangs werd bekend dat de wankele woningcorporatie Vestia hun eigendommen in Ermelo hebben verkocht aan de Zorggroep NW Veluwe. Dat is een prachtig bericht. Zo blijft de locatie na sloop in ieder geval beschikbaar voor onze ouderen. 
Ik neem aan dat de Gemeente Ermelo de Zorggroep een beetje helpt met de financiering, want als ik mij goed herinner reikte dat vermogen ook lang niet tot in de hemel. Hoe dan ook, goed gedaan Wethouder! Misschien bestaat er verband met het op grote schaal kappen en verpatsen van honderden bomen in de Ermelose bossen (zie fotoreeks), maar als de opbrengst voor bovenstaand doel bestemd is kan ik er goed mee leven. 
Wel zijn we benieuwd waar straks dat nieuwe bos zal ontstaan uit de herplantingsplicht die vast en zeker ook voor de Gemeente geldt. Ik hoop dat ze niet allemaal in de nieuwe Stationsstraat komen…
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen