DickBlaft: ‘Cock Andreae als trouwambtenaar’

Foto:

Columnist Dick Leene verwacht veel belangstelling van toekomstige ‘gesjeesde’ politici.

Ja, ik wil!

De Gemeente Ermelo heeft een vacature voor een Buitengewoon Ambtenaar der Burgerlijke Stand. ( BABS) Een trouwambtenaar dus. Werkelijk een prachtige, eervolle functie voor iemand die zichzelf graag hoort spreken. 

Als ik mij niet vergis hoort er ook zo’n mooie toga bij, al is het in mijn geval alweer lang geleden. In de functieomschrijving staat dat het de bedoeling is dat de kandidaat zich goed kan inleven in het aanstaande bruids- homo- of andersoortig paar. Naar mijn smaak gaat het met name juist daar vaak mis. De namen van de wederzijdse ouders komen meestal nog wel binnen. In die gevallen dat het prille paar iets kwijt wilde over werk en/of hobby’s dan nemen ze ook dat nog wel mee, maar meestal blijft het toch bij wat voorlezen uit eigen werk. 
Welnu Ermeloërs, grijpt uw kans! Helaas heb ik inmiddels al twee kansrijke sollicitaties uitstaan bij de Gemeente zoals u weet. Ik deed zowel een gooi naar de positie van Centrummanager als die van Onbezoldigd Beiaardier, dus kan ik dit er beslist niet bij hebben, hoe graag ik ook zou willen. 
Bij alle huwelijksplechtigheden waar ik aanwezig was vond ik de toespraken werkelijk veel te lang. De Gemeente Ermelo heeft dan ook krachtige maatregelen getroffen om dit in de toekomst tegen te gaan. De vergoeding voor de nieuwe Buitengewone Ambtenaar is vastgesteld op tenminste € 23,79 (korte toespraak), oplopend naar € 71,36 (iets langer) en voor de gebruikelijke (veel te lange) ceremonie ontvangt u € 117,- bruto. 
Ik verwacht dat er veel belangstelling zal zijn van politici die onverhoopt niet- of op onverkiesbare plaatsen-  terechtkwamen bij hun partij. Mocht ik ooit een derde keer in het huwelijk treden, wat een ieder verhoede, dan wens ik mij Cock Andreae als trouwambtenaar. De toga heeft dan misschien wel een zoompje nodig. Houdt het kort Cock! 
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen