DickBlaft voor Spek op rotonde ’t Weitje 

Foto:

Columnist Dick Leene neemt procedure rond kunst op rotonde op de korrel.

Pronken met eigen veren


Volgens mij moeten ze op het Gemeentehuis zo langzamerhand dol worden van de kunstenaars die rekenen op de opdracht voor de rotonde bij de Muziektent. 
Alle kunstenaars die ik sprak de laatste maanden hadden toch duidelijk uit de woorden van een wethouder begrepen dat ze écht goede kans maakten. Ze zaten allemaal bij de laatste twee kanshebbers en de opdracht kon ze eigenlijk niet meer ontgaan, dachten ze… 
Toen ik meer dan een half jaar geleden zo’n verhaal aanhoorde raadde ik al voorzichtig aan niet al te veel waarde te hechten aan vage toezeggingen. Kunstenaars die proberen de crisis te overleven grijpen zich aan iedere strohalm vast. Op ons doorgaans best betrouwbare Gemeentehuis zijn er wel drie personen die hierover veelvuldig aan het belangrijke hoofd worden gezeurd door ongeduldige kunstenaars. De informatie is lang niet altijd duidelijk en de procedure alles behalve transparant. 
Ik stelde twee mededingers lang geleden al voor de handen ineen te slaan en gezamenlijk een ontwerp in te sturen. Ze zagen beide echter voldoende kansen op eigen kracht en de kans is reëel aanwezig dat ze beide naast het ‘brons’ grijpen. Ik las de laatste tijd een aantal verkiezingsprogramma’s van lokale partijen, en hier en daar las ik dat lokale ondernemers ruimschoots kans moeten krijgen bij aanbestedingen en bij het Gemeentelijk inkoopbeleid. 
De kansloze, maar uiterst goedbedoelde slogan van vijftig jaar geleden was zo gek nog niet: ‘Koopt elders niet, wat Ermelo u biedt’. Natuurlijk haalde deze het niet bij de pakkende advertentietekst van Fa. Ebbers rond Sinterklaas: ‘Geef iets voor de fiets!’ Ik geloof best dat die mijnheer Martens ook iets moois zou kunnen maken, maar niet noodzakelijkerwijs in (Beter)Ermelo. 
Voor nu heb ik een ijzersterke, roestvrijstalen slogan in gedachten en die luidt:  
‘Een prima plek voor de pauw van Spek!’
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen