Dick blaft, maar bijt zelden

In zijn wekelijkse column neemt Dick Leene Ermelose zaken op de korrel, maar sluit meestal af met een glimlach. Carillon speelt verzoeknummers

Misschien is het u nooit opgevallen, maar het Gemeentehuis van Ermelo heeft een klokkentoren. 
Wanneer je, zoals ik, onder de rook van die toren woont ken je alle wijsjes uit het repertoire van het carillon uit je hoofd. Misschien dat het afhankelijk van de windrichting ook bij u thuis te horen is. 
Grappenmakers zeggen wel eens dat het carillon dient om de ambtenaren alert te houden, maar dat is natuurlijk onzin. Op hun vrije zaterdag speelt het immers ook… Ik ken de historie niet, maar kan me voorstellen dat het ooit werd aangeboden bij een passende gelegenheid. Iedereen was er blij mee en ik ook. Nog steeds, al zou wat meer variatie in de deuntjes mij welkom zijn. 
Misschien geldt dat voor meer omwonenden, winkel- en overheidspersoneel en regelmatige passanten. Ik heb mede voor u contact opgenomen met de afdeling Voorlichting. Terwijl de vriendelijke Mylène mij telefonisch uitlegde hoe het carillon werkt, hoorde ik het thema van The Sting zowel door mijn raam als via de telefoon, maar dat was toeval. 
Dit is overigens niet eens het meest vervelende deuntje. Het kan veel erger. 
Vervolgens nam ik contact op met de leverancier, de RoyalEisbouts in Asten, die mij op verzoek de speellijst van Ermelo toestuurde, alsmede alle muziek die voor ons carillon leverbaar is. Er staan werkelijk prachtige melodieën op de lijst, en ik solliciteer dan ook bij deze naar de (tijdelijke en onbezoldigde) functie van handsfree-playback-beiaardier van Ermelo. 
Ik wil graag de komende jaren adviseren welke wekelijks wisselende muziek er uit de gemeentelijke klokkentoren galmt. Vanzelfsprekend in goed overleg met de Burgemeester, wethouder van dienst of raadsleden met muzikale achtergrond. 
U heeft, als lezer van ermelo.nieuws.nl of trouw bezoeker van dickblogt.nl natuurlijk inspraak.  De complete lijst stuur ik u desgewenst graag toe ter inzage. Geeft u mij gerust uw verzoeknummers door. Ik bespreek het vervolgens met mijn nieuwe Baa(r)s.
dickblaft®

Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen