Herdenk alle overleden kinderen met de Wereldlichtjesdag

Foto:

Op zondag 14 december komen wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken.

Op zondag 14 december wordt de Wereldlichtjesdag georganiseerd, een initiatief van 
‘World Wide Candle Lighting’ dat in 1997 is ontstaan in Amerika. Ieder jaar op de tweede zondag in december komen, vanaf 19.00 uur ’s avonds, wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld in deze donkere dagen een beetje lichter wordt voor de mensen met zo’n enorm verlies.  Op steeds meer plekken in Nederland (nu al ruim 80 locaties) worden ook herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd. 
Immens verdriet en leegte
Op deze bijeenkomst staat men met elkaar stil bij alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Baby’tjes van welke leeftijd dan ook worden herdacht. Er is ook immens verdriet en leegte na een miskraam of vroeggeboorte. Ook jonge kinderen, een puber of een reeds volwassen kind, want als je 60 bent en je kind van 40 is overleden het is en blijft je kind; of het verlies recent was of al jaren geleden: iedereen die zich verbonden voelt is op Wereldlichtjesdag van harte welkom, ouders, grootouders, broertjes, zusjes, andere familieleden of leerkrachten het maakt niet uit. Of men kan natuurlijk thuis een kaarsje branden.
Op de site www.Wereldlichtjesdag.nl  is meer informatie te vinden over alle plekken in Nederland waar een herdenking wordt gehouden. 
banner-telgterhoek
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen