Pinokkio heropent na brand de deuren van compleet vernieuwde Cafetaria-Eetsalon

Het door brand verwoeste interieur is de afgelopen weken met man en macht onder handen genomen voor de feestelijke heropening op zaterdag 9 augustus.Eigenaar Tannie Dooijewaard en haar team willen de heropening graag met u vieren. Cafetaria-Eetsalon Pinokkio aan de Stationsstraat 48 opent de deuren om 11.00 uur. Gedurende de feestelijke dag staan er diverse acties op het menu en kunnen kinderen zich vermaken op het springkussen. Bovendien geeft een ballonnen-clown van 16.00 tot 18.00 uur de heuglijke dag een extra feestelijk tintje.

Heftige ervaring
Tannie is opgelucht en blij. “Dankzij het snelle optreden van de Brandweer en alle werklui kunnen wij gelukkig weer aan de slag in ons ‘nieuwe’ cafetaria!” De brand die zondag 13 juli tegen vijf uur ’s middags uitbrak was een heftige ervaring vertelt Tannie. “Als vlak voor de drukste weken van het jaar je zaak in de fik vliegt is dat wel even flink slikken.”
Het was tien voor vijf toen ze door een medewerker werd gealarmeerd over de brand. “De jongelui hebben zó goed gehandeld. Ze hebben meteen de gaskraan uitgedraaid, 1-1-2 gebeld en mij. Zodra we hier aankwamen hadden we wel door hoe ver het was.” De brand vertelt Tannie was ontstaan in het afzuigsysteem, iets waar niemand iets aan kon doen. “De vlam kwam in contact met met het vetkanaal wat de brand veroorzaakte.” Kordaat optreden van de Ermelose Brandweer voorkwam een uitslaande brand.
Niet bij de pakken neerzitten
Zodra de rookdampen waren opgetrokken kon het interieur als verloren worden beschouwd. Want zowel de brand, bluswerkzaamheden als de rook en roet hadden ernstige schade aangericht. “Alleen de tafels en stoeltjes mankeerden niets.” Hoe heftig de ervaring ook was, Tannie ging niet bij de pakken neerzitten. “Daar hebben de mensen die hier werken niets aan. Gelukkig krijg ik ook erg veel steun van mijn partner Erwin van den Berg. Per slot van rekening hebben we ook nog een kindje van 5 maanden. Bovendien krijgen we er nu een mooi en fris cafetaria voor terug, met een andere opstelling en kleuren.”
Tot de feestelijke heropening kunnen klanten terecht bij de snackkar op de parkeerplaats naast het pand van Cafetaria-Eetsalon Pinokkio.
Zie ook fotoreeks
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen