Winnend DVS’33 Ermelo sluit aan bij de koplopers

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 13 november de thuiswedstrijd tegen ACV met 1-0 gewonnen. De Ermelose Derde Divisionist is bezig aan een uitstekende reeks door in de laatste 5 duels maar liefst 13 punten te pakken en heeft zich zelfs gemeld in de race om de eerste periodetitel.

DVS’33 Ermelo staat nu op de derde plaats van de ranglijst met 20 punten uit 11 duels, slechts drie punten achter FC Lisse, dat verrassend met 3-0 verloor bij de amateurs van Ajax, maar wel koploper blijft met 23 punten uit 12 wedstrijden.

Door Bram Burggraaf, met fotoreeks door Theo Aalten.

In evenwicht
Er was nog wel publiek aanwezig bij de wedstrijd, omdat de nieuwe Corona-maatregelen pas vanaf 18.00 uur golden. DVS’33 Ermelo en ACV hielden elkaar het eerste half uur in evenwicht en kregen beiden een goede kans. In de 13e minuut was Benjamin Roemeon namens de thuisploeg dichtbij een treffer, maar doelman Enver Spijdoic bracht redding.

Raak
Twee minuten later ging Justin Mulder alleen op DVS-doelman Daan Huiskamp af, maar hij vergat te schieten, waarna Tarik Evre kon opruimen. In de 33e minuut kon een schot van Quincy Veenhof nog net tot corner verwerkt, maar twee minuten later was het wel raak. Adriaan Kruisheer profiteerde van een fout in de ACV-defensie en schoot via de binnenkant van de paal de 1-0 voor DVS binnen. Dat was tevens de ruststand.

Op jacht
In het begin van de tweede helft gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker. Dat leverde wel de nodige dreiging, maar geen grote kansen op. Na tien minuten nam DVS het heft weer in handen. In de 57e minuut verraste Quincy Veenhof met een vrije trap bijna doelman Spijdoic die in dezelfde minuut ook redding bracht bij een schot van Lars Dekker. In de 62e en 64e minuut moest de sluitpost van ACV opnieuw handelend optreden.

Schitterende combinatie
Eerst tikte hij een schot van Benjamin Roemeon, na een schitterende combinatie met Coen Vloedgraven, over zijn doel en even later liet hij zich niet verrassend door een inzet in de korte hoek van Quincy Veenhof op aangeven van Tim van de Berg. Doordat de 2-0 uitbleef, sloop er toch wat onzekerheid in de Ermelose ploeg.

Fraaie redding
Een fout van de verder zeer solide spelende Tarik Evre kwam DVS bijna duur te staan, maar doelman Daan Huiskamp voorkwam met een fraaie redding een doelpunt van Justin Mulder. Aan de andere kant was invaller Nassim El Ablak in de 71e minuut dichtbij de beslissende treffer, maar opnieuw lag doelman Spijodic in de weg.

‘Billen-knijp-momenten’
ACV bleef erin geloven en probeerde in de slotfase met opportunistisch spel nog de gelijkmaker te forceren. Echt gevaar leverde dat niet op, maar wel enkele ‘billen-knijp-momenten’ voor het Ermelose doel. De opluchting bij de thuisploeg was dan ook groot, toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Roeleveld na zes minuten extra tijd het laatste fluitsignaal gaf.

Komende zaterdag gaat DVS’33 Ermelo op bezoek bij SteDoCo. Of de wedstrijd doorgang kan vinden is nog onzeker, want door Coronabesmettingen kwam de ploeg uit Hoornaar vorige week thuis niet in actie tegen VVSB en werd ook de wedstrijd van vandaag bij Barendrecht afgelast. SteDoCo staat op de tiende plaats met 14 punten uit 10 duels.