Jeugdafdeling EFC’58 Ermelo draait uitstekend seizoen: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

EFC E1 wordt kampioen onder leiding van Wim Duits en Hans van Poolen.

De jeugdafdeling van EFC’58 deed het uitstekend in het seizoen 1993-1994. EFC E1 en EFC C3 werden kampioen, een resultaat dat mede te danken was aan de inzet van de trainers en begeleiders.

Aflevering 52 van Ermelose sportartikelen uit de oude doos, door Bram Burggraaff.

Groot spandoek
De kampioensteams werden op het thuistoernooi van de EFC-jeugd in de bloemetjes gezet. EFC E1 werd bij thuiskomst op ‘De Zanderij’ na de kampioenswedstrijd verwelkomd met een groot spandoek, waarop stond: EFC E1 kampioen, nu oranje nog. EFC C3 poseert op de foto in het kampioenshirt met de tekst: EFC C3 kampioen 1993-1994.

EFC’C3 wordt kampioen onder leiding van Arja Miedema en Leo Breevoort.

Vlaggenschip EFC
Het vlaggenschip van EFC’58 speelde in het seizoen 1993-1994 in de eerste klasse van de onderafdeling Utrecht. Na de grote reorganisatie van het amateurvoetbal in 1996 kwam de derde voetbalclub van Ermelo terecht in de vijfde klasse, waarin het vijf seizoenen actief was. Vanaf het seizoen 2001-2002 speelde EFC drie seizoenen in de vierde klasse tot het in 2004 promoveerde naar de derde klasse, waarin het 13 seizoenen verbleef. De laatste 3 seizoenen speelt de Ermelose voetbalclub in de vierde klasse zaterdag.

Fraaie reddingen
EFC’58 is het jaar 1994 goed begonnen. Na de 2-0 overwinning op Eemboys is afgelopen zaterdag (29 januari 1994) met 1-2 gewonnen in en tegen Hulshorst. De Ermeloërs staan nu op de vierde plaats met 13 punten uit 13 wedstrijden. Joost Spring in ’t Veld schoot na een kwartier vanaf zo’n 20 meter EFC fraai naar een 0-1 voorsprong. Tien minuten later trok Hulshorst uit een vergelijkbare situatie de stand gelijk. De gasten kwamen in de tweede helft onder druk te staan, maar enkele fraaie reddingen van keeper Henk Schuur en enig fortuin voorkwamen een treffer. Aan de andere kant was EFC wel succesvol; in de 82e minuut scoorde Fred Dijkstra met een halve omhaal de winnende treffer; eindstand 1-2.

Overtuigende winst
EFC’58 heeft afgelopen zaterdag (2 april 1994) de uitwedstrijd tegen Eemdijk overtuigend met 0-3 gewonnen. Door deze overwinning is de Ermelose eersteklasser opgerukt naar de vierde plaats op de ranglijst en heeft nog zicht op een periodetitel. EFC was de hele wedstrijd sterker en creëerde veel kansen. Danny Schuur stond met twee individuele acties aan de basis van de 0-2 ruststand. In de 35e minuut speelde hij zich knap vrij en bediende Dave Savelberg, die de 0-1 binnenkopte.

Vijf minuten later werd Schuur gestuit in het strafschopgebied. De indirecte vrije trap werd door Jan Bottenheft met het hoofd verzilverd: 0-2. EFC ging in de tweede helft, met de wind in de rug, goed door. De formatie van trainer Henk Kap kreeg volop scoringskansen. Een kopbal van Jan Bottenheft en een schitterende volley van Gerco van Looyengoed werden door de doelman van Eemdijk gepareerd en ook twee kansen voor Fred Dijkstra leverden geen treffer op. De thuisploeg kreeg één kans om de aansluitende treffer te scoren, maar EFC-doelman Frans Ceelen redde knap. In de slotminuut wisten de Ermeloërs de score toch nog op te voeren. Danny Schuur stak vanaf eigen helft het veld over, passeerde de doelman en scoorde 0-3, wat tevens de eindstand was.