VSG Ermelo schaakt spectaculaire partijen in de elfde ronde

Willem Booy.
Foto: Archief VSG Ermelo

De elfde ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), dinsdagavond 1 december, kenmerkte zich door een aantal spectaculaire partijen. Gerard de Hoop kreeg door een openingsfout van Henk van Rijssen het initiatief, wat leidde tot de winst.

‘Zwartgeblakerde’
Bart Schulz speelde net als vorige week zeer sterk tegen zware tegenstand. Deze keer haalde hij zelfs een knappe remise tegen Onno Wolters. Willem Booy legde het vuur winnend na aan Hisham Haout’s ‘zwartgeblakerde’ schenen.

U zoekt een allround installatiebedrijf? Bedrijven, overheden en particulieren schakelen ons graag in!

In brand
Wim Hagendijk was Warti Miedema net een zet voor en won daardoor. Hernri Bosch bedacht een creatieve oplossing voor de lichte mankementen in zijn stelling en zette ‘het bord in brand’ door te offeren. Toen tegenstander Cor Petersen te gretig werd, sloeg Henri winnend toe.

Klapstuk
De sterker geachte Ralf van den Burg overspeelde inderdaad tegenstander Piet Vroegindeweij. Het klapstuk van de avond was een buitengewoon spannende partij tussen Bas West en Olaf Vlieger. Beiden trokken hun eigen aanvalsplannen en de offers waren niet van de lucht. Uiteindelijk wist Bas met een fraaie combinatie te winnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden