DVS’33 Ermelo verslaat Sparta Nijkerk na bliksemstart

DVS’33 Ermelo heeft zich dinsdagavond 4 augustus uitstekend gepresenteerd voor eigen publiek door in de tweede oefenwedstrijd Sparta Nijkerk met 5-2 te verslaan. De Ermelose derde divisionist legde de basis voor de overwinning in het eerste kwartier, toen het maar liefst driemaal scoorde.

Van Bram Burggraaff.

Penalty
DVS kwam al in de eerste minuut op 1-0. Een voorzet van Roald de Vries vanaf links werd door Olivier Pilon doorgekopt, waarna een Nijkerkse verdediger de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte. In de 5e minuut vergrootte de thuisploeg de voorsprong. Een lichte overtreding op Ali Akla werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty, die door Akla zelf werd benut: 2-0.

Gas terug
In de 14e minuut liep DVS nog verder uit; doelman Daan Huiskamp bereikte met een verre uittrap Coen Vloedgraven op de rechtervleugel en uit diens voorzet kon de volledig vrijstaande Olivier Pilon eenvoudig 3-0 scoren.
De thuisploeg nam wat gas terug, waardoor Sparta Nijkerk beter in de wedstrijd kwam. Nadat de gasten tweemaal de lat hadden geraakt, zorgde oud-DVS’er Maurice de Ruiter in de 42e minuut vanaf 11 meter voor de 3-1, nadat hij licht was aangetikt binnen het strafschopgebied.

Tweede treffer
De gasten begonnen goed aan de tweede helft en scoorde in de 52e minuut de aansluitingstreffer. Gilbrano Plet bereikte met een bekeken dieptepass Brian Burgerhout, die de 3-2 binnenschoot. Beide ploegen wisselden veelvuldig, wat voor DVS’33 het beste uitpakte. Jhaniro Prudencia stelde in de 66e minuut Karim Arzini, beiden dit seizoen overgekomen van DVS JO-19 naar de A-selectie, in staat de 4-2 binnen te schieten. Drie minuten later onderschepte Arzini de bal net over de middenlijn om vervolgens met zijn tweede treffer voor 5-2 te zorgen.

Snoeihard op de lat
In de 70e minuut viel Stef Nijland met rugnummer 38 in bij de Ermelose ploeg. De ex-prof had in de slotminuut zijn debuut bijna met een treffer bekroond, maar hij schoot snoeihard op de lat. De winst in het boeiende oefenduel ging verdiend naar DVS, dat zich daarmee enigszins revancheerde voor drie nederlagen, die het vorig seizoen leed tegen Sparta Nijkerk.