Stormachtige heropening van bezoekerscentrum bij Schaapskooi Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

“Eigenlijk”, lachte Ruud van Eijle, voorzitter van Stichting Schapedrift, “hadden we een andere heropening in gedachten voor het vernieuwde bezoekerscentrum. De leerlingen van de Gelderse Balletschool uit Ermelo zouden onder een stralend zonnetje de opening verrichten.” De heropening voor genodigden verliep vanmiddag, vrijdag 15 maart, echter ronduit stormachtig.

Slagregens en windvlagen
Als haringen in een ton stonden de genodigden bij elkaar in een partytent buiten. Want wie wilde niet schuilen voor de slagregens en forse windvlagen. De regen roffelde met zo veel geweld op het tentdoek dat de speeches werden overstemd. Ondanks dat Buienradar anders beloofde kwam er weinig verandering in de weersomstandigheden. Het temperde de blijdschap over het vernieuwde en verbouwde bezoekerscentrum absoluut niet. Besloten werd dat de dansertjes van de balletschool de opening binnen zouden verrichten.

Super trots
Daarvoor sprak Van Eijle zijn trots uit over de vele vrijwilligers die de verbouwing en vernieuwing van het bezoekerscentrum voor elkaar hebben gebokst. “Super trots ben ik op die mensen die zich meer dan gemiddeld betrokken voelen bij Stichting Schapedrift. Vrijwilligers die topkwaliteit hebben afgeleverd. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.”

Lint doorknippen
De vrijwilligers zelf deden Stichting Schapedrift een houten schaap cadeau die gemaakt is door medewerkers van Jaap de Vries Produkties uit Ermelo. Het uit de kluiten gewassen schaap dient onder meer als speelobject en krijgt een prominente plek bij de Schaapskooi. Samen met wethouder Laurens Klappe mochten de dansertjes daarop het lint doorknippen bij wijze van officiële heropening.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen