Medewerker Oranjefonds NLdoet mee in Ermelo

De medewerkers van initiatiefnemer van NLdoet, het Oranjefonds, zijn niet te beroerd om zelf ook flink aan te te pakken. Dat bleek vandaag, vrijdag 15 maart op de eerste dag van de jaarlijks gehouden grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Vloer schrobben
Zo schrobde de redacteur van afdeling communicatie van het Oranjefonds, Yannick La Gordt Dillié uit Ermelo, vandaag ettelijke vierkante meters van de vloer van het atelier van Leonardo da Vinci, dé plek in Ermelo voor kunstenaars met een beperking. Zijn keus om daar vrijwilligerswerk te doen in het kader van NLdoet was niet moeilijk. “Mijn ouders hebben altijd op Veldwijk gewerkt. Veel cliënten van Veldwijk zijn hier kunstenaar. Bovendien werken van jong tot oud hier als kunstenaar.”

Grote groep vrijwilligers
Leonardo da Vinci mocht zich gelukkig verheugen op een grote groep vrijwilligers die vandaag kwamen helpen, was Lydia Laman die de kunstenaars begeleid, ze erg dankbaar. Want de ateliers en galerie kregen een complete make-over. “Het was voor ons de kans om de boel eens flink op kop kop te zetten met elkaar. Twee leerlingen van Groevenbeek, Julian en Gerben, helpen ook mee. Ook hebben 11 mensen van het bedrijf Pré Consultants uit Amersfoort ons uitgekozen om vrijwilligerswerk in het kader van NLdoet te doen. Daarnaast hadden 4 individuele mensen zich opgegeven. En natuurlijk helpen onze kunstenaar en medewerkers mee.”

Duurzame led-verlichting
In de galerie werden de muren geschilderd en brede vensterbanken gemaakt om meer verschillende producten te kunnen presenteren voor de verkoop. Ook werden de ateliers en de keukens flink gesopt. “Van de pandeigenaar Beert van de Berg kregen we voor in het hele pand duurzame led-verlichting, die vandaag wordt geïnstalleerd. Daarnaast werd het kantoor aangepakt om er een gezellige uitstraling te creëren.”

Sponsors
Bovendien vond Leonardo da Vinci sponsors uit Ermelo bereid de materialen voor de make-over te leveren. Dat zijn Schildersbedrijf van Buuren, Havo b.v. en Decokay Dooijewaard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen