Nieuw in Ermelo: Logopediepraktijk Mireille Peters

Mireille Peters.
Mireille Peters.
Foto: Logopediepraktijk Mireille Peters

Sinds 1 september 2018 is Logopediepraktijk Mireille Peters in Ermelo gevestigd aan het Tuinwegje 12. Met daarnaast een vestiging in Zeewolde en in Harderwijk, profileert eigenaar en logopediste Mireille Peters zich met haar team van vijf medewerkers die elk hun eigen specialisme hebben, als allround logopediepraktijk in deze regio.

Mireille Peters: “Inderdaad, want binnenkort kunnen we ook stottertherapie aanbieden zodat Logopediepraktijk Mireille Peters alle specialismen in huis heeft.”

Behandeling van stoornissen
Logopediepraktijk Mireille Peters behandelt stoornissen op het gebied van de spraak, de taal, de stem, het gehoor en de mondfuncties als slikken, eten en drinken, afwijkende mondgewoonten, maar ook non-verbale communicatie, auditieve vaardigheden, dyslexie, afasie en Parkinson behoren tot de mogelijkheden. Stoornissen weet Mireille Peters, die het communiceren flink kunnen frustreren.

Een echt ‘mensenmens’
Voor een diagnose, advies, begeleiding en behandeling van het communicatieprobleem ontvangen Mireille Peters, Régine Rijsdijk en Lieke Boon kinderen en volwassenen graag in de moderne en gastvrij vormgegeven logopediepraktijk aan het Tuinwegje, die drie ruime behandelkamers rijk is. Wie Mireille Peters ontmoet zal al snel duidelijk worden dat je te maken hebt met een echt ‘mensenmens’, zo hartelijk, spontaan, inlevend en warm stelt zij zich op.

Welkom voelen
“Wij vinden het heel belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij ons. De drempel om naar een logopediepraktijk te komen kan soms hoog zijn. Dan is het heel belangrijk dat mensen zich hier welkom voelen. Om het behandeltraject goed te doorlopen is een goede band opbouwen met de cliënt namelijk van grote meerwaarde.” Wie echter niet in staat is naar de praktijk te komen bezoekt Logopediepraktijk Mireille Peters thuis. Bijvoorbeeld in het geval van ziektebeelden als Parkinson of Afasie, of om baby’s in de thuissituatie te observeren.

Goede zorg leveren
Naast dat Mireille als logopediste specialist is in spraak, taal en eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen, is zij als eigenaar van Logopediepraktijk Mireille Peters ook ondernemer. “Ik behandel zelf erg graag, maar ondernemen vind ik ook erg leuk. Daarmee bied ik de medewerkers van de praktijk de mogelijkheid goede zorg te leveren en hun professionaliteit te ontwikkelen.”

Specialisaties
Zo is Régine Rijsdijk allround logopediste en officieel Parkinson therapeut. Zij is gespecialiseerd in de stoornissen op het gebied van ademproblemen, stemklachten en verstaanbaarheid, afasie en slikklachten. Daarnaast is logopediste Lieke Boon allround logopediste en gespecialiseerd in Oromyofunctionele Therapie (OMFT). De specialisatie betreft een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Met de therapie kunnen afwijkende mondgewoonten worden verbeterd.

Over Mireille Peters
Mireille Peters studeerde in 2003 af aan de Hogeschool Utrecht. Van 2003 tot en met 2006 werkte zij als logopediste in een vrije vestiging in Ermelo en Harderwijk. In 2005 opende Mireille haar logopediepraktijk in Zeewolde in Medisch Centrum het Gildenhuis. In 2007 nam zij 2 praktijken over; in Harderwijk (locatie Medisch Centrum Drielanden) en Zeewolde (locatie Medisch Centrum Krachtenveld).

Contact

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen