De Oase Ermelo zet Arie van Buuren in het zonnetje

Met de nodige ‘list en bedrog’ werd Arie van Buuren vanmiddag, zaterdag 17 november, door zijn vrouw Rinske meegetroond naar de interkerkelijke inloopwinkel De Oase aan de Stationsstraat. Arie was stomverbaasd, want hij meende samen met haar inkopen te zullen doen voor Sinterklaas. 

Zijn verbazing werd nog groter toen hij zijn ouders Aart en Gerie van Buuren in De Oase aantrof, én zijn schoonouders Gert en Rineke Scherpenzeel.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Sociaal maatschappelijke inzet
“Het zal wel voor een verhaal van meerdere generaties zijn”, vermoedde Arie. Hij had het mis. Els Jagt van het bestuur van De Oase nam het initiatief om Arie van Buuren te waarderen om zijn sociaal maatschappelijk inzet in het kader van De Dag van de Ondernemer, die gisteren werd gevierd. “Ik was in de gelegenheid”, zo zei zij, “om een speldje aan te vragen voor een ondernemer die eens in het zonnetje gezet mag worden. En toen kwam bij mij jouw schildersbedrijf in gedachten.”

Lovende woorden
Van Buuren Schildersbedrijf heeft namelijk een paar jaar terug De Oase gratis geschilderd. “Daar zijn we je nog steeds dankbaar voor, heel erg bedankt.” Daarnaast sprak Els lovende woorden over het feit dat Arie al tweemaal met jeugdgroepen van de kerk naar Bulgarije is geweest, om de Roma bevolking te helpen. “Je laat niet alleen in het buitenland je hart zien. Ook door je eigen personeel word je gerespecteerd en gewaardeerd als een fijn mens en goede ‘baas’. Bovendien ben je ook nog vrijwilliger bij DVS’33.”

Even slikken
Arie zelf moest even slikken van ontroering voordat hij Els bedankte. “Dat deze uitreiking gebeurt te midden van mijn familie vind ik heel waardevol. Want je kunt nog zo’n sociaal gezicht hebben, het is heel belangrijk dat je daarvoor de warmte van een gezin hebt meegekregen en alle medewerking van je vrouw.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen