Mevrouw Sijbrandie-Bleijerveld uit Ermelo tikt de 105 jaar aan

Foto: Grietje-Akke de Haas

Menig man op leeftijd zou zijn hoofd nog omdraaien voor mevrouw Sijbrandie-Bleijerveld uit Ermelo. Want de 105 jaar is haar niet aan te zien.

Geen dag spijt
Goed verzorgd en erg bijdehand zat de jarige vandaag, dinsdag 8 mei, te stralen in haar stoel bij het raam van haar appartement in Serviceflat Croonenburgh. “Nog even”, vertelde ze, “dan woon ik al 40 jaar in dit huis, op deze kamer. En ik heb er nog geen dag spijt van.”

Dingetjes
Mevrouw Sijbrandie-Bleijerveld zei enorm te genieten van alle aandacht omdat ze zo’n hoge leeftijd heeft bereikt. “Maar ik word er ook moe van hoor, maar dat mag wel als je zo oud bent.” Wat haar geheim is? “Ik denk dat het van die dingetjes komt”, grapte ze terwijl ze naar een flesje op het bijzettafeltje wees. “Een soort van medisch verantwoord energiedrankje.”

Vrij mobiel
Haar gezondheid noemt mevrouw Sijbrandie-Bleijerveld goed. “Alleen mijn benen willen niet meer zo best meewerken.” Maar binnen met een rollator en buiten in de rolstoel is ze nog vrij mobiel. Haar 4 kinderen, 2 dochters en 2 zoons passen goed op haar. “We zijn voor mijn verjaardag afgelopen weekend naar een vakantiepark geweest, samen met de kleinkinderen en de achterkleinkinderen.”

Koninklijke felicitaties
Natuurlijk kwam burgemeester André Baars haar persoonlijk feliciteren. Ook feliciteerden Koning Willem Alexander en Koningin Maxima haar per brief, als ook Clemens Cornielje,  commissaris van de Koning in de provincie Gelderland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen