Fonds verstandelijk gehandicapten start 25 september collecteweek in Ermelo

Foto: fondsverstandelijkgehandicapten.nl

In de week van 25 tot en met 30 september gaan ruim 20.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Ook in Ermelo. De opbrengst van de collecte is bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking zodat zij een volwaardig leven kunnen leiden en participeren in de samenleving.

142.000 mensen met een verstandelijke beperking
In Nederland leven 142.000 mensen met een verstandelijke beperking. Zij lopen het risico om in een sociaal isolement terecht te komen. Slechts dertig procent van deze mensen ontmoet regelmatig vrienden. Ruim de helft heeft betaald werk, als je sociale werkvoorzieningen meetelt. Veel mensen staan echter ongewild aan de kant.

Uw hulp is nodig
Wij hebben de afgelopen jaren al grote stappen gezet, maar hebben nog een lange weg te gaan. Fonds verstandelijk gehandicapten steunt daarom projecten, die variëren van activiteiten die het leven verrijken tot initiatieven die de maatschappelijke participatie van mensen met een verstandelijke beperking bevorderen, bijvoorbeeld op het terrein van arbeid. Zodat zij een volwaardig leven kunnen leiden en participeren in de samenleving.

Collecte
Fonds verstandelijk gehandicapten helpt mensen met een verstandelijke beperking. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen collectanten in de week van 25 september aan de deur voor een vrijwillige bijdrage. Helpt u mee?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen