Restaurant-grand café Afslag Tien is puur genieten op het meest idyllische plekje aan het Veluwemeer

Hoewel Afslag Tien in de gemeente Putten ligt, hebben al veel Ermeloers kennisgemaakt met het uitermate gastvrije beheerdersechtpaar Bart en Cindy Onstenk en de voortreffelijke keuken.Toevallig tijdens een fiets- of autotochtje, door mond-op-mond reclame of de jubelende recensies in vakbladen of de nieuwsmedia. Bovendien springt Restaurant-grand café Afslag Tien gemakkelijk in het oog gelegen aan afslag 10 van de A28, met de auto op nog geen kwartiertje rijden van Ermelo.Wie eenmaal heeft vertoeft op het sfeervol ingerichte terras of in het restaurant met een magnifiek uitzicht over het Veluwemeer, komt terug. Voor kinderen is het bovendien een paradijs met de speeltuin, air-trampoline en het strand op oogafstand van het terras. Ook beschikt Afslag Tien over ruime parkeergelegenheid achter een slagboom. Gasten van het Restaurant-grand café krijgen een gratis uitrijmunt.

Waarom mensen graag terugkomen? Dat is een bewuste mix van ‘ingrediënten’ waar Bart en Cindy op hebben ingezet om het de bezoeker naar de zin te maken, sinds zij vanaf 2012 de locatie pachten van eigenaar Gert van den Broek van VDB Recreatie. “Alleen het beste is goed genoeg”, onderstreept Cindy, “wat dat betreft zijn we vakidioten. We gaan heel ver in het leveren van service en kwaliteit.”
Zo voelt de hartelijke ontvangst van gastvrouw Cindy en haar personeel als een welgemeend warm welkom. Alleen een kopje koffie is al een feestje op zich door de exclusieve wijze waarop deze wordt geserveerd met slagroom, een likeurtje en een huisgemaakte mini-versie van een Bossche bol. In de winter wordt het soesje verruild door een truffellolly. Ook de voortreffelijke keuken waar Bart als chef-kok de scepter zwaait wordt inmiddels de hemel in geprezen. “Alles wordt hier huisbereid, er komt niets uit ‘een pakje of een zakje’ en we koken het liefst E-nummers vrij.”  Milieubewust bovendien door de producten zoveel mogelijk in te kopen bij lokale en regionale leveranciers. “Want waarom van ver halen als we het op de Veluwe hebben?!” 
Bij Afslag Tien wordt á la carte geserveerd, met gevarieerde en bijzondere gerechten. Voor wie echter wat anders wenst, rekening moet houden met een bepaald dieet/allergie of verrast wil worden, tovert chef-kok Bart iets lekkers op tafel als de drukte het toelaat. Beroemd zijn de culinaire hoogstandjes van Bart, die in mei tijdens het evenement ‘Smaakvol Putten’ met de hoofdprijs werden beloond; ‘de zilveren peul’. 
Afslag Tien is ondertussen ook het populaire adres voor feesten, walking dinners en partijen, zoals een jubileum, verjaardag of zakenfeest. Voor wie dat wenst verzorgt Afslag Tien het complete programma, tot en met het invullen van de muziek. “We luisteren goed naar de wensen van onze gasten en stemmen het af op hun budget. Onder het genot van een kopje koffie komt er al pratende iets mooi tot stand, waarbij we alles tot in de detail regelen. Bij een trouwerij of huwelijksjubileum bijvoorbeeld de tafels opmaken met details uit het bruidsboeket.” 
Daarnaast staat Afslag Tien bekend om de echt leuke evenementen die er worden georganiseerd. Zo treden 10 augustus en 14 september William Smulders & Lieke Grey op. Het liveduo staat garant voor sfeervol dineren op het terras waarbij ze putten uit de tophits van Elvis Presley tot Adele en van Dean Martin tot Caro Emerald. Prik ook alvast de datum van 16 augustus in de agenda. Tijdens deze zaterdag organiseert Afslag Tien een Kookplein op het grasveld voor het terras waarbij de meeste lekkere gerechten ter plekke worden bereid. Van 17.00 tot 19.30 uur geldt de prijs van ‘all you can eat’ voor 19,50 euro. De band Farrago vertolkt de live de muziek uit de jaren 60/70, wat menig gast tot een dansje zal verleiden.
Afslag Tien is van 20 juli tot 1 september dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Hoewel in de wintermaanden beperkte openingstijden gelden, is het er niet minder gezellig om. Zo wordt iedere laatste zondag van de maand gedurende januari tot en met april een zondagmiddag-matinee gehouden met een hapje en een drankje én livemuziek. Ook op de overige dagen dat het Restaurant-grand café is geopend is het er erg gezellig. Wip eens aan om bij een heerlijk knapperend haardvuur op te warmen aan de chocolademelk met een appelbol gevuld met krenten en rozijnen, afgelakt met abrikozenjam. “We creëren als het ware een gezellige huiskamer met onder meer heerlijke stamppotten. Ook in de winter is het hier immers een prachtige omgeving. Wat nog echt een droom van mij is”, aldus Cindy, “is het houden van een hele grote wintermarkt op het terrein, en ondernemend Ermelo, Putten en Harderwijk erbij te betrekken. Een heel weekend lang winter op de Veluwe. Dat sfeertje wil ik graag zoveel mogelijk creëren, schitterend toch?!”
Restaurant-grand café Afslag Tien bevindt zich op strandparc Nulde aan de A28, afslag 10. Zie voor meer informatie www.afslagtien.nl of like Facebook, bij iedere 500 likes wordt een diner voor twee verloot. Afslag Tien is ook te volgen via Twitter

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen