Gert Jacobs inspireert Jonge Ondernemers Ermelo

Leden van de vereniging Jonge Ondernemers Ermelo (JOE) die vanavond, donderdag 14 januari, in Café de Molenaer goed hebben geluisterd naar Gert Jacobs, gaan morgen vol frisse moed, geïnspireerd en barstensvol ideeën aan de slag.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De voormalig profwielrenner die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg en die de ronde vier keer uitreed, wist zijn publiek ruim een uur lang te boeien met zijn ervaringen. Want zo bleek, zijn ervaringen in de top van wielersport hebben meer overeenkomsten met het ondernemerschap dan menigeen in de eerste instantie zou denken.

Zo onderstreepte Jacobs met humor doorspekte voorbeelden dat een ploegleider van een wielerploeg flut is zonder zijn ploeggenoten als ‘knechtjes’. “Dan gaat ie dé Tour niet winnen. Ze hebben elkaar nodig als team om de ritten te winnen. Het liefst met passie, beleving én plezier.”

Ook vertrouwen hebben in je personeel kan een garantie tot succes zijn zo viel op te maken uit het verhaal van Jakobs. “Hennie Kuiper (voormalig Nederlands wielrenner en ploegleider) had alle vertrouwen in mij als wielrenner. Dat was belangrijk voor mij, maar ook voor mensen binnen jullie bedrijf.” Bovendien tipte Jakobs de ondernemers naar aanleiding met zijn ervaringen met de media een eigen koers te varen. “Je moet oppassen dat je niet te snel meedoet aan azijnpisserij.”

Na ruim een half uur had Jakobs nog steeds de volle aandacht van de toehoorders en de lachers op de hand. Als ervaringsdeskundige grossierde hij namelijk in adviezen die de voormalig wielrenner door vallen en opstaan, met pieken en dalen, zelf succesvol in de praktijk bracht. Zo kan een eigenaar van een bedrijf/directeur van een onderneming het niet in zijn of haar eentje klaren.”Het zijn de verschillende schakels in het geheel die allemaal zo van belang zijn voor een goed resultaat.”

Vertrouwen in jezelf als ondernemer stipte Jakobs ook aan. “Geloof in jezelf en straal dat ook uit. Dan worden zelfs je concurrenten een beetje bang van je.” Successen moeten gevierd worden, zo meent Jakobs. In aanloop naar de finish van een Tour de France in Parijs mochten met uitzondering van die van de ploegleider, de bidons van de wielerploeg gevuld worden met champagne. De wielrenners reden niet over de finish, maar zweefden.

Jakobs kreeg een luid applaus en een welgemeend bedankje van JOE-voorzitter Jan Kamphorst. Bestuurslid Niels Callenbach bracht de leden van het jaarprogramma op de hoogte dat uit veel bijzondere bijeenkomsten en uitjes bestaat met als hoogtepunt een kijkje bij Ajax achter de schermen. JOE viert dit jaar zijn tienjarig jubileum en heeft zo’n 60 leden. Het is een vereniging van jonge ondernemers en zogenaamde ‘key functionarissen’ (mensen die werkzaam zijn in een voor het bedrijfsleven relevante functie) tot 45 jaar die werkzaam zijn in de gemeente Ermelo.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen