De allermooiste dames strijden om de prijzen bij Firma Kamphorst Ermelo

Het massaal toegestroomde publiek had vanavond, vrijdag 21 april, ogen op schoteltjes bij het zien van zoveel vrouwelijk schoon dat de ring rond paradeerde bij Firma Kamphorst. De kalfjes, pinken, vaarzen tot koeien zelf lieten zich dan ook van hun mooiste kant zien.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Gedoucht, gekapt en geschoren
Ver van tevoren waren de dames gedoucht, gekapt en geschoren met een wolkje haarlak als finishing touch. Waarbij de mooiste toplijnen waren gecreëerd, de flanken glad geschoren en het haar op de buiken keurig uitgespaard. De aftrap van de jaarlijks gehouden voorjaarskeuring van Veeteeltstudieclub Ermelo-Putten was traditioneel aan de kinderen met hun kalfjes in twee rubrieken.

Volgzaam én arrogant
Zij streden om de titel van het mooiste kalf en het schoonste geheel. Sommige jonge dames gedroegen zich heel volgzaam, maar anderen vertoonden ronduit eigenwijs gedrag. Dat uitte zich in bokkig gedrag waar de begeleidende kinderen soms de handen vol aan hadden. De hulp van een toegesnelde moeder, vader of broer of zus was dan ook erg welkom.

O Chuno
Er werden ongeveer 25 vaarzen, 10 pinken en 12 kalveren geshowd en koeien die meer dan 50.000 liter melk hebben geproduceerd. Ook waren de 5 dochters van proefstier O Chuno te bewonderen op de catwalk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen