Ga ook met routeboekje van NMP Ermelo op zoek naar Romeinse sporen

Foto: NMP Ermelo

Van 29 april tot en met 7 mei is het de Nationale Romeinenweek. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de Romeinse sporen in Ermelo.

Wandelroute
Op de Ermelosche Heide is in 2006 gewerkt aan het herstel van het uit 170 na Chr. stammende Romeins Marskamp. In dat zelfde jaar heeft de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo in het kader daarvan een bijpassende wandelroute uitgezet en beschreven in een boekje, later is het boekje in herdruk verschenen.

Een paar nachten
Wat er zich destijds exact heeft afgespeeld op de heide is niet helemaal meer na te gaan. Wel is duidelijk dat Romeinse legionairs een kamp voor een paar nachten hebben gemaakt. Ze groeven een greppel en wierpen een aarden wal op om veilig de nacht te kunnen doorbrengen. De wal is nog zichtbaar in het landschap.

Rijke flora en fauna
Naast informatie over de Romeinen en het marskamp komen in het boekje ook de rijke flora en fauna en de cultuurhistorie op de Ermelosche Heide aan bod. Zo komt u langs eikenstrubben, grafheuvels en een vennetje.

Verkrijgbaar
De routeboekjes zijn verkrijgbaar bij VVV Ermelo en Bezoekerscentrum Ermelosche Heide bij de schaapskooi aan de Postweg, tevens het vertrekpunt van de wandeling. Meer informatie is te vinden op www.nmpermelo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen