Jongerenraad Ermelo maakt succes van Vrijwilligersdag

Foto: Eigen foto

Zaterdag 27 augustus vond de vrijwilligersdag plaats, georganiseerd door de Ermelose Jongerenraad. Op deze dag is een groep jongeren langs een aantal locaties geweest om een handje te helpen.

Door Esther van Winkoop

Om half 10 s’ochtends spraken de jongeren af bij de Plus Alberts voor wat laatste instructies. Ook kregen alle aanwezigen hier een lunchpakketje mee. Daarna zijn de jongeren opgesplitst in drie groepen en zijn ze naar verscheidene locaties gegaan. Een aantal jongeren zijn naar woonzorgcentrum De Dillenburg gegaan om een eindje te wandelen met de ouderen. Daarna hebben ze nog een gezellig praatje gemaakt met vele bewoners. Een aantal gaf aan dat ze toch wel eenzaam waren en de jongeren zagen de ouderen dan ook echt opleven van het gezelschap.

Bij De IJsvogel zijn oud Hollandsche spelen georganiseerd, waar veel ouderen maar al te graag aan mee wilden doen. Ook de jongeren die naar dierenopvangcentrum De Ark gingen hebben hun handen uit de mouwen gestoken en de werknemers daar goed geholpen. Tenslotte is er voedsel ingezameld voor de voedselbank bij Plus Alberts. In totaal zijn er 12 kratten met lang houdbare producten gevuld en de jongeren zeiden het fijn te hebben gevonden dat zo veel mensen hieraan mee wilden werken.

Rond 4 uur s’middags zat het vrijwilligerswerk er weer even op voor de jongeren en werd een fantastische dag afgesloten met een drankje bij Het Wapen van Ermelo.
Kortom, de jongeren hebben zich goed ingezet afgelopen zaterdag en een hele hoop mensen blij gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen