Progressief Ermelo ‘aast’ op geld voor bestrijding armoede

Vanuit de landelijke overheid is er geld beschikbaar gesteld voor armoedebestrijding.Dat heeft Progressief Ermelo vernomen.

Volgens raadslid Alex Kleijnen gaat het voor 2013 om een eenmalig bedrag. Voor 2014 en 2015 worden er structureel financiële middelen bestemd voor het gemeentefonds.
Kleijnen stelt namens Progressief Ermelo: “Door de economische crisis zijn er in Ermelo huishoudens die net op, maar ook onder de armoedegrens leven.
Zo is ons bekend dat bij De Voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten, op dit moment een 50-tal huishoudens uit Ermelo zijn aangewezen op verstrekking van voedselpakketten, om reden dat men financieel niet rond komt.
Onder deze circa 50 huishoudens zijn nota bene zo’n 40 gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.”

Het positieve bericht dat er vanuit de landelijke overheid geld beschikbaar is voor armoedebestrijding, is voor Kleijnen aanleiding om namens de fractie van Progressief Ermelo,  de volgende schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.
Kan het college inzichtelijk maken om welk bedrag het voor onze gemeente gaat?
Is het college bereid dit geld in te zetten ter ondersteuning van genoemde    gezinnen/huishoudens en zo ja op welke wijze?
Zijn er behalve genoemde huishoudens/gezinnen nog andere gevallen van armoede    bekend in Ermelo?
– Kortom, op welke wijze gaat het college het geld inzetten om de armoede in Ermelo te  bestrijden ?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen