DickBlaft naar de poezenhater in Ermelo

Foto:

Volgens columnist Dick Leene is heel Ermelo op zoek naar de dader van de ‘aanslag’.

MISPOES

In Ermelo loopt zoals we weten van alles rond. Zelfs een rare paardenbeul en tenminste één poezenhater. Poes Limo van de familie Jonker was het laatste slachtoffer en het is een zielig gezicht, een poes op drie pootjes. Vanzelfsprekend is heel Ermelo op zoek naar de dader en de facebookpagina van de dierenarts loopt vol met boze, wraakzuchtige reacties. 

De schutter moet volgens een enkeling gezocht worden in kringen van duivenhouders en ‘vogelmensen’. Ene Sacha roept: Ik zou graag op de dader willen schieten en een ander valt enthousiast bij dat ze graag mee wil doen. Deze laatste heet De Dood, dus dat begrijp ik dan wel weer. Vooropgesteld dat het enorm zielig is voor het poesje en voor de eigenaars en ik zelf niet snel zal schieten op een (huis) dier is enige nuancering misschien toch op zijn plaats. 
Ondanks de naam dickblaft®, die ik overigens niet zelf heb verzonnen, ben ik een vogeltjesmens. Geen duivenhok of parkietenkooitjes, maar gewoon vogeltjes in het wild. Ik voer ze graag en vind het prachtig om ze op mijn dakterras te zien. Helaas zie ik ook regelmatig een kat of poes op mijn dakterras en zie ik ‘s morgens nogal eens aan de rode haren dat er weer andermans huisdier op mijn zitkussens heeft geslapen. Dat zal vast niet zo’n schattig, goed verzorgde poes met belletje zijn als Limo, maar het is of was ook iemands huisdier. 
Onlangs vond ik de resten van een prachtige tortelduif op het sedumdak en een vuilniszak kan ik geen nacht bij de achterdeur laten staan. Hoera voor de uitvinder van het poezenluikje. Ach, het is geen groot drama, maar als ik de dader tegenkom op ons terrasje boven is de kans groot dat ik iets naar zijn kop gooi. Meestal helpt dat een paar weken. Net als zwarte, witte en rode poezen,  moslims, christenen en atheïsten zullen wij naast elkaar moeten kunnen leven. Vogelmensen en poezenmensen. Ik ben een vogeltjesmens…
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
39en-banner-de-bijzondere-winkel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen