Zorgkwekerij Bloemenhof heeft ze weer: de meest mooie zomerbloeiers

Zorgkwekerij Bloemenhof heeft ze weer: de meest mooie zomerbloeiers.
Zorgkwekerij Bloemenhof heeft ze weer: de meest mooie zomerbloeiers.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Zomerbloeiers in de tuin, op het terras en/of balkon. Word jij daar ook zo blij, vrolijk en zelfs een beetje dartel van? Kom dan naar Zorgkwekerij Bloemenhof aan de Molenkamp 79 in Ermelo. De cliënt-medewerkers en hun persoonlijke begeleiders hebben weer reuze hun best gedaan de meest mooie zomerbloeiers op te kweken. Het resultaat? Een divers en kleurrijk aanbod voor een uitbundig ogend tafereel tijdens de zomermaanden.

Kom kijken, bewonderen en shoppen in de binnen- en buitenwinkel en in de warme en koude kas. Zorgkwekerij is iedere werkdag geopend van 9:00 – 16:00 uur. Is er onverhoopt niemand aanwezig bij jouw komst? Druk dan even op het deurbelletje op de balie voor de kas en iemand komt je helpen.

Passie
Van de Verbena, Lobelia, Petunia tot de Bacopa; zomaar een paar zomerbloeiers in de warme kas, waardoor een keur aan hanging baskets meteen in het oog springt. Net als trouwens de bakken met voornamelijk knaloranje gekleurde Gazania’s die perkjes en potten zo uitbundig opfleuren. “Wij, de client-medewerkers en persoonlijk begeleiders, hebben de zomerbloeiers zelf opgekweekt”, zegt Rolf Versteeg trots. Hij is persoonlijk begeleider bij Zorgkwekerij Bloemenhof, een dagbestedingslocatie en leerbedrijf voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, op het woonzorgpark van ’s Heeren Loo. Bovendien is Rolf de enige persoonlijk begeleider bij Bloemenhof die een groenopleiding heeft gevolgd. Zijn passie voor groen en kennis is dan ook onmisbaar.

Betrokkenheid
Net als zijn betrokkenheid bij de client-medewerkers. “Wij passen de werkzaamheden aan hen aan. Zo hanteren wij eenvoudig te begrijpen prijzen. Want de client-medewerkers rekenen af met de klant. Neem bijvoorbeeld de hanging baskets. Het maakt niet uit welke zomerbloeiers erin zitten, of het nu een mix van bonte kleuren is of een wat rustiger kleurencombinatie, een basket kost 10 euro, en geen 9,95. Dat zou het afrekenen een stuk lastiger voor ze maken.”

Kenmerkende werkwijze
Deze kenmerkende werkwijze om cliënt-medewerkers in zijn of haar kracht te zetten zie je ook terug bij het opkweken van het plantgoed. Rolf: “We kopen plukken plantgoed in en zaaien of stekken het niet zelf. Dat is namelijk zulk kwetsbaar spul, daar hebben onze cliënt-medewerkers de motoriek niet voor.”

Gebarentaal!
Wie een bezoekje brengt aan de Bloemenhof moet ook vooral de koude kas even aandoen. Dit is de plek waar de vaste planten worden gekweekt en overwinteren. Het is tevens het domein van client-medewerker Henk die samen met Rolf verantwoordelijk is voor de planten. Henk zit zo vertelt hij, al 30 jaar in het groen. “Ik ben Assistent Groen, daar heb ik een anderhalf jaar durende opleiding voor gevolgd. Weet je welke opleiding ik nu graag wil gaan doen? Gebarentaal! Hier werken namelijk een paar collega’s die doof zijn. Ik vind dat die er ook bij horen”, klink Henk vastbesloten terwijl hij een aantal gebaren laat zien die hij al onder de knie heeft.

Uitbundig aanbod
Fleurige blikvanger is de buitenwinkel, die gelijk opvalt zodra je de poort passeert van het tuincentrum, zoals de zorgkwekerij ook wel wordt genoemd. Op de verkooptafels staat een uitbundig aanbod aan zomerbloeiers. Dit varieert van hanging baskets, geraniums, dahlia’s tot aardbeienplanten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen