Altiora houdt informatieve en gezellige kennismakingsborrel voor nieuwe buren in Afscheidshuis

Anneke Morsink lachte zaterdagmiddag 20 april: “We zaten hier als Altiora Uitvaartzorg met het Afscheidshuis altijd alleen in de vergetelheid. Wat schetst je verbazing dat je buren krijgt.” Waarmee Anneke doelde op de herontwikkeling van De Hooge Riet. Nu vrijwel alle nieuwe bewoners hun plek er hebben gevonden vond Altiora het tijd een burenborrel te houden om kennis met elkaar te maken en het Afscheidshuis.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Sinds 2006
Al heeft Afscheidshuis Altiora Horsterweg 39 als adres, het rijksmonument heeft altijd deel uitgemaakt van De Hooge Riet. Hoewel het gebouw eruit ziet als een kapel was het vroeger het mortuarium van sanatorium De Hooge Riet dat deel uitmaakte van Landgoed Veldwijk. Sinds 2006 heeft Altiora er haar Afscheidshuis omdat door toenemende groei er behoefte was aan een eigen opbaargelegenheid.

Authentieke details
Het waren dan ook onder meer de authentieke details van het kleinschalige rijksmonument die de nieuwe buren zo aangenaam verrasten. Het gebrandschilderde glas-in-lood raam bijvoorbeeld, met in het midden de vlam, als troostende nabijheid, tevens het logo van Altiora Uitvaartzorg. Meerdere buren bestudeerden het raam belangstellend of maakten er een foto van.

Mooie serene sfeer
“Wat een mooie serene sfeer hangt hier”, merkte één van de nieuwe buren op, “niet zo zakelijk. Echt leuk trouwens dat ze het hier even opengooien. Want anders kom je hier immers nooit, of een familielid moet hier zijn opgebaard. Oh, is het Afscheidshuis één keer in de zoveel tijd open om kennis te maken? Dat wist ik niet.”

Erg gewaardeerd
De burenborrel om kennis te maken met Altiora en het Afscheidshuis werd erg gewaardeerd. Veel mensen lopen er regelmatig langs en zien het prachtige gebouwtje alleen van de buitenkant. “Wij zitten er vlak op”, reageerde een naaste buurtbewoner die net binnen kwam lopen, “en kijken er naar. We zijn dus heel benieuwd en vinden het leuk om kennis te maken. Bovendien, je weet maar nooit wat er gebeurt, dus misschien wil je hier wel opgebaard worden.”

Het team achter Altiora Uitvaartzorg
Monicka Vonk, de huidige eigenaar van Altiora, was erg blij met alle belangstelling van de nieuwe buren van De Hooge Riet. Ze heette ze van harte welkom, bood ze een hapje en een drankje aan, maakte een praatje met iedereen en gaf de nodige informatie over Altiora en het Afscheidshuis. Net als overigens de andere vrouwen van het team achter Altiora Uitvaartzorg. Dat zijn voormalige eigenaar Anneke Morsink die het stokje heeft overgedragen aan Monicka en nog als plechtigheidsbegeleider en waar nodig is actief is voor Altiora, Jenny Vonk en Fenita Kleijer.

Ook kennismaken?
Ook kennismaken met het kleinschalige karakter van het Afscheidshuis dat sfeer, privacy en gemak biedt? Dat kan iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur. Zie ook altiora.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen