Schildersbedrijf Van Buuren valt op met voertuig in omslag naar verduurzamen wagenpark

Arie van Buuren en Gerjo Fuhler.
Arie van Buuren en Gerjo Fuhler.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Schildersbedrijf Van Buuren aan Jagerserf 9 in Ermelo wil zijn wagenpark dat rijdt op diesel en benzine verduurzamen. Met de aanschaf van twee elektrische Carver Cargo’s is de eerste stap gezet. Deze voertuigen zijn niet alleen duurzaam in het gebruik, maar bovendien erg gaaf om te zien.

Net een piloot
Bedrijfsleider Gerjo Fuhler die de Carver Cargo gebruikt voor woon-werkverkeer lacht: “Je valt erg op in dit voertuig, wat dat betreft is het een echte eyecatcher.” Zelf vindt Gerjo het een te gek bedrijfsvoertuig “Achter het stuur is het net of je in een cockpit zit, je voelt je net een piloot.”

Kanteltechnologie
De Carver Cargo is met zijn futuristische vormgeving en op drie wielen dan ook een heel bijzonder voertuig. Daarnaast kantelt de Carver door de bochten. Dit maakt dat de bestuurder net zo wendbaar is als op een scooter en net zo comfortabel zit als in een auto. Door deze kanteltechnologie blijven de goederen daarnaast rechtop staan in de laadruimte en schudt de hele inhoud niet door elkaar.

Meteen geïnteresseerd
Toen eigenaar Arie van Buuren over de Carver Cargo las in een vakblad raakt hij meteen geïnteresseerd in dit niet alledaagse bedrijfsvoertuig. “Op het gebied van duurzaamheid en milieu wil je als bedrijf toch meebewegen. Net als dat je bewuster na gaat denken over het gebruik van je bedrijfsauto’s. Is het bijvoorbeeld mogelijk de werkzaamheden zo te plannen dat je jongens met elkaar kunnen carpoolen, in plaats van dat ze elk apart in een auto op weg gaan. Ook qua kosten komt dat beter uit. Het zijn allemaal zaken waar je over nadenkt, bewuster mee om wilt gaan en je verantwoordelijkheid wilt nemen, ook voor de volgende generaties.”

Het oog wil ook wat
Het oog wil ook wat, zo valt op te maken uit het verhaal van Arie. “Dit autootje zegt ook wat over de image van ons bedrijf dat voortdurend meebeweegt. Wat dat aangaat ben ik blij dat onze bedrijfsleider meebeweegt met deze stap.”

Twee verschillende types
Schildersbedrijf Van Buuren heeft twee verschillende types van de Carver Cargo aangeschaft. Het type van Gerjo kan 80 km per uur rijden, en is geschikt voor gebruik in de wijde omgeving van Ermelo. Het andere type is met 45 km per uur geschikt voor kortere afstanden, bijvoorbeeld bij een klus op woonzorgpark ’s Heeren Loo. De twee elektrische Carver Cargo’s zijn geleverd door autobedrijf Broekhuis in Almere. Voor de bestickering tekende Scholten Reclamestudio uit Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen