‘Dit is echt ik’, zegt Tannie Dooijewaard over ‘Lovely Coffee Café en 2 Stories’

Esther de Groot en Tannie Dooijewaard.
Esther de Groot en Tannie Dooijewaard.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Tannie Dooijewaard wil het wel van de daken schreeuwen, want ze is terug. Oftewel terug in de horeca, echt haar tak van sport. Vrijdag 1 maart om 11.00 uur staat de opening voor de deur van ‘Lovely Coffee Café en 2 Stories’ aan de Stationsstraat 72. Het bedrijf gaat Tannie samen runnen met Esther de Groot; het betreft namelijk een concept dat horeca en detailhandel combineert. Annie Dooijewaard en Cora Stins nemen de opening voor hun rekening, respectievelijk de moeder van Tannie en de moeder van Esther.

‘Dit is echt ik’
“Dit is echt ik”, keek Tannie een week voor de opening genietend om zich heen. “Want ik houd van gezelligheid, keutelen, kneuterigheid en ben relaxed.” Hoewel er nog druk werd verbouwd tot ingericht gaf de eerste indruk een goed beeld van hoe het gaat worden. Volgens Tannie en Esther is de inrichting naar een hip concept; ‘Boho-chic’. Een concept beloven de dames waarbij ze een sfeer van gastvrijheid en beleving willen creëren.

Het gezicht van…
Zeg eerlijk, wie kent Tannie Dooijewaard nu niet. Zij was jarenlang het gezicht van Cafetaria-Eetsalon Pinokkio, Café Binnen en Dok 48 Dansen & Drinken (voorheen Feestcafé Toppers) aan het adres Stationsstraat 48, de drie bedrijven waar zij samen met haar man Erwin van den Berg eigenaar van was. Tot 1 januari 2023 toen Tannie en Erwin er beiden uitstapten. Ze hadden ‘de boel’ goed kunnen verkopen en het pand werd verpacht.

Een bewogen jaar
Het jaar 2022 was een bewogen jaar voor Tannie. “Pinokkio als bedrijf werd erg groot en groeide uit zijn jasje. Ook was het moeilijk om personeel te vinden. Daarnaast heb ik dat jaar mijn vader Luuk verloren. De passie die wij samen hadden voor de horeca daar, ging toen ook een beetje uit mij. Bovendien wilde ik meer bij mijn zoontje zijn die nog erg jong is.”

Een echt horecamens
Toch bleef de horeca lonken. Tannie: “Het blijkt dat ik toch echt een horecamens ben, creatief, een team om me heen wil hebben en mensen. Kortom, het begon weer te kriebelen.” Het leegstaande pand aan de Stationsstraat 72 viel erg bij Tannie in de smaak om er horeca te starten, maar eigenlijk vond ze het ook een beetje te groot. Of moest het zo zijn dat ze juiste persoon zou ontmoeten die daar wel antwoord op wist.

Het klikte meteen
Dat was namelijk Eshter de Groot die aan de overkant in het pand op nummer 87 de ‘2 Stories’ was gestart, een winkel in boho-stijl met kraam- en babycadeautjes en andere leuke aardigheidjes, wenskaarten tot sieraden en cosy kleding. Hoewel ze elkaar niet kenden, klikte het meteen tussen Tannie en Esther.

Passies samenbrengen
De bedoeling is dat de twee tijdens winkelopeningstijden in ‘Lovely Coffee Café en 2 Stories’ hun gezamenlijke passies samenbrengen. Tannie met haar vers gebrande koffie, thee, gebak, ambachtelijke bonbons, lunch, high tea tot borrelplankjes. Esther die op haar beurt er hippe glamour kleding gaat verkopen, sieraden, schoenen, sandalen, slippers, laarzen tot sneakers en espadrilles in de stijl van de kleding, woonaccessoires tot lifestyle boeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen