Kringloopwinkel Ermelo sponsort Fun2Go duofiets voor cliënten Groenehaege

Kringloopwinkel Ermelo sponsort Fun2Go duofiets voor cliënten Groenehaege.
Kringloopwinkel Ermelo sponsort Fun2Go duofiets voor cliënten Groenehaege.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Dankzij Kringloopwinkel Ermelo aan de Burgemeester van Oordtstraat 30 kunnen de 41 cliënten van GGz Centraal, afdeling Groenehaege, weer volop fietsen.

Fun2Go duofiets
Vanmiddag, dinsdag 20 februari, werd een wel heel bijzondere elektrische fiets door vrijwilligers van Kringloopwinkel Ermelo overhandigd aan teamleider José Hoogenboom en cliënt Annie Muis; namelijk een Fun2Go duofiets van het gerenommeerde merk Van Raam. Het betreft een driewieltandem waarbij de gebruikers naast elkaar zitten.

Oud en versleten
Volgens José die tijdelijk teamleider was op Groenehaege en nu op afdeling Oosterhoorn, was de vorige duofiets te oud en versleten om er nog met de cliënten op uit te gaan. Van een dergelijke fiets wordt veel gebruikgemaakt, eigenlijk het hele jaar door, of het moet te hard regenen. Voor een eindje om of om een boodschapje te doen in het dorp. Afdeling Groenehaege was dus hard aan een nieuw exemplaar toe.

De rest bijgelegd
De financiering van een Fun2Go duofiets valt echter nog niet mee. De stichting ‘Vrienden van GGz Centraal’ tastte in de buidel en ook een collecte in de Lukaskerk leverde een mooi bedrag op. Maar nog lang niet voldoende om een duofiets te kopen. Waarop Kringloopwinkel te hulp schoot. “Wij hebben”, zo lichtte Dick Hoogenboom toe, “de rest van het geld bijgelegd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen