Kringloopwinkel Ermelo zet kwieke tachtigers in de bloemetjes

Tjeerdtje van Turnhout, Wil v.d. Hoest, Renger van Strijland, Truus Anneveldt en Ton Jansen.
Tjeerdtje van Turnhout, Wil v.d. Hoest, Renger van Strijland, Truus Anneveldt en Ton Jansen.
Foto: Dick Hoogenboom

Het vrijwilligerskorps van Stichting Kringloopwinkel Ermelo aan de Burg. Van Oordtstraat 30 en het Boeldagcomité, heeft een aantal zeer betrokken en kwieke tachtigers. Donderdag 11 januari werden zij in de bloemetjes gezet door Piet Veulings en Dick Hoogenboom tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst voor vrijwilligers in de Wok Inn aan Strand Horst.

Extra feestelijk
Hoewel, traditioneel, het was door corona alweer een tijd terug dat de nieuwjaarsbijeenkomst in de Wok Inn werd gehouden. De laatste keer was in januari 2020. Daarom voelde het voor de vrijwilligers en hun partners, goed voor zo’n 130 gasten, ook extra feestelijk. Het hadden er overigens nog meer kunnen zijn. Jammer genoeg echter had een aantal vrijwilligers moeten afzeggen wegens ziekte.

Vrijwilligers bedankt!
Zoals elke keer stonden de vele vrijwilligers centraal. Ze werden dan ook hartelijk bedankt voor hun inzet door Piet en Dick, zelf ook zeer betrokken vrijwilligers. Piet kon ze verheugd mededelen dat hun betrokkenheid niet alleen erg wordt gewaardeerd, maar ook in 2023 veel geld heeft opgeleverd voor de meewerkende kerken en andere goede doelen. Zo hebben de activiteiten die namens het Boeldagcomité worden georganiseerd en de opbrengsten van de Kringloopwinkel maar liefst 15 procent meer opgebracht dan het jaar ervoor. Piet: “En dan heb je het gauw over tienduizenden euro’s.”

De tachtigers
Traditioneel worden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst ‘de tachtigers’ in het zonnetje gezet. Prachtige bossen bloemen werden deze keer overhandigd aan: Tjeerdtje van Turnhout, Wil v.d. Hoest, Renger van Strijland, Truus Anneveldt en Ton Jansen.

Berend Boom
Daarnaast was er een moment om de mensen die het vrijwilligerskorps de afgelopen periode zijn ontvallen te gedenken, onder meer Berend Boom. Piet: “Berend was de man die vanaf het begin betrokken was bij Kringloopwinkel Ermelo, één van de dragers van de stichting en coördinator van de beheerders.” Ook werd Arie Zondag genoemd, die net als Berend Boom vanaf het begin was betrokken bij Kringloopwinkel Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen