Nieuwjaarsloop BouwSports Ermelo: sportievelingen houden het droog

Vroeg bijna niet iedereen zich de afgelopen tijd af of het ooit nog eens zou stoppen met regenen? En warempel, vandaag zaterdag 6 januari, was het droog. Wat werd toegejuicht door de sportievelingen die meededen aan de traditionele nieuwjaarsloop van sportschool BouwSports aan de Kerkdennen 40A in Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Gezellig treffen
De dag startte al vroeg voor de sportschool aan de Kerkdennen 40A in Ermelo. Een enkeling trotseerde de ochtendlijke duisternis, kou en een straf windje om te komen sporten, maar het merendeel kwam voor de nieuwjaarsloop. Het leverde bij binnenkomst een gezellig treffen op waarbij iedereen elkaar een heel mooi nieuw jaar toewenste en het weer werd besproken. “Het is wel weer even wennen”, merkte een vrouw op. “maar ik heb ook wel weer zin in koud winters weer. Wat dat betreft hebben we genoeg water gehad de afgelopen tijd.”

Droge paden uitgezocht
Deze editie konden de deelnemers kiezen voor een wandeling van 6 km of 14 km. Routes die waren uitgezet door respectievelijk Wim Bouw en Janette Bruining. Wat niet bepaald meeviel door de overvloedige regenval. Sommige deelnemers vroegen zich dan ook nieuwsgierig af of de bospaden eigenlijk wel begaanbaar waren. Wim en Janette verzekerden ze dat ze daar niet over in hoefden te zitten. “We hebben de droge paden uitgezocht”, vertelde Wim.

Aangenaam wandelen
Met de routebeschrijving in de hand gingen de sportievelingen op pad; 20 deelnemers liepen de 14 km en 45 deelnemers de 6 km. Waar op open terrein de wind koud in het gezicht blies, was het eenmaal in het bos erg aangenaam wandelen. Halverwege de 14 km route die richting de Schaapskooi voerde genoten een man en een vrouw volop van boswandeling, al moesten ze wel eens teruglopen naar een bepaald punt om de juiste route weer op te pikken. Een ander stel zei de nieuwjaarsloop een hele goede start te vinden van het nieuwe jaar. “Dan mogen we de rest van de dag met de benen omhoog zitten”, grapten ze.

Glaasje Ermelose kruidenbitter
Halverwege de wandelroutes konden de deelnemers rekenen op een kopje koffie of thee óf een glaasje Ermelose kruidenbitter, van Wim of Janette. Ondertussen op de sportschool, pruttelden de glühwein en de chocomelk voor de deelnemers gezellig op het gasfornuisje en werd de krentenwegge gesneden en besmeerd met boter. Dat lieten de deelnemers zich bij terugkomst natuurlijk goed smaken.

Over Bouwsports
BouwSports is dé sportschool in Ermelo waar je van jong tot oud kan sporten. Met activiteiten zowel binnen als buiten de sportschool is er altijd wel een reden om te komen trainen.

Nieuwsgierig?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen