BouwSports Ermelo feliciteert jarige Wim Bouw

Wim Bouw tijdens de Nieuwjaarsloop dit jaar.
Wim Bouw tijdens de Nieuwjaarsloop dit jaar.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Wim Bouw is vandaag, woensdag 18 oktober, jarig. De oprichter en eigenaar van sportschool BouwSports aan de Kerkdennen 40A in Ermelo, viert zijn zeventigste verjaardag. Zijn team van medewerkers feliciteert Wim hartelijk met dit heuglijke feit.

Veel te leuk
Hoewel Wim in 2020 met pensioen is gegaan, is van stoppen met de sportschool geen sprake weet Janette Bruining, die namens het team Wim in het zonnetje zet. “Wim is er nog lang niet aan toe om te stoppen, daarvoor vindt hij het werk veel te leuk.”

Passie en drive
Het is zijn passie voor bewegen en de drive om mensen in beweging te krijgen die zo in Wim wordt gewaardeerd. Janette: “Wim is zo gemotiveerd. Want ga er maar aanstaan om naast je reguliere werk ook nog een bedrijf te runnen, zelfs na je pensioen.”

Bedoeld voor het personeel
Tijdens zijn reguliere werkzame leven was Wim bewegingsagoog op Veldwijk vertelt Janette. “Halverwege de jaren negentig opende hij samen met zijn vrouw Marleen die werkte als fysiotherapeute, sportschool BouwSports aan de Harderwijkerweg. Destijds was het bedoeld voor het personeel van GGZ. Maar de ene nam op een gegeven moment haar zus mee, de ander zijn broer en die weer vrienden en vriendinnen. Zodoende is de sportschool uitgegroeid tot dé sportschool in Ermelo waar je van jong tot oud kan sporten.”

Hele trouwe klantenkring
Na een tijdelijk onderkomen aan de Burgemeester van Oordtstraat, is BouwSports al bijna 20 jaar gevestigd aan de Kerkdennen. De sportschool kan rekenen op een hele trouwe klantenkring, net als een club van sportdocenten er al tientallen jaren werkt. “Sporten bij BouwSports”, legt Janette uit, “is meer dan je lidmaatschapskaartje scannen, je ding doen en weer naar huis gaan.” Wat alles te maken heeft met de laagdrempelige, sociale en huiselijk sfeer van de sportschool én de drive van Wim om mensen in beweging te krijgen.

De kracht van Wim
Als voorbeeld noemt Janette een groepje mannen op leeftijd die onder leiding van Wim komen sporten. “Bij de start waren het 3 mannen die op zaterdagochtend kwamen sporten. Inmiddels zijn dat er 20 en komen ze 3 keer per week om te bewegen en natuurlijk voor de sfeer en de gezelligheid. Dat is nou de kracht van Wim, hij krijgt het voor elkaar dat hoewel de mannen eerder niet sportief waren, ze toch in beweging te krijgen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen