Gezellige en informatieve Open Manegedag bij Ruitersportcentrum Ermelo

De Open Manegedag bij Ruitersportcentrum Ermelo aan de Buitenbrinkweg 44A in Ermelo stond vandaag, zaterdag 16 september, in het teken van het welzijn van de paarden. Onder meer met een presentatie van eigenaar Monique Gommans-de Warle.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Spagaat
Er valt mensen heel veel te vertellen over hoe je het beste met paarden om moet gaan. Dat deed Monique dan ook. Het onderwerp ‘Hoe zadel ik een paard en welk zadel is geschikt?’ bijvoorbeeld, illustreerde Monique met een spagaat. Wanneer de spieren protesteren is het beter om te stoppen met rekken. Zo ook bij een zadel dat niet past, doordrukken zou het paard onnodig pijn doen.

Hoe het voelt voor een paard
Een probaat middel blijkt nog steeds het ruiters en aankomende ruiters aan de lijve te laten ervaren. Een paar vrijwilligers uit het publiek wilden daar wel aan meewerken. Zo kregen zij willekeurig rugzakjes om hun schouders gehangen. De een bezweek bijna onder het gewicht terwijl bij een ander het rugzakje helemaal niet paste. Bovendien kroop de ene vrijwilliger in de rol van het paard en de ander was de ruiter om te ervaren hoe dat voelt voor een paard.

Eigen manege bouwen
Gezellig was het ook tijdens de Open Manegedag. Wat zeker te danken was aan het mooie weer. Zo konden kinderen hun eigen manege bouwen op het grasveld met foto’s, stro en takken. Tussen alle bedrijvigheid van de Open Manegedag met een keur aan activiteiten, konden belangstellenden daarnaast nog de ruiters en paarden tijdens de reguliere lessen bewonderen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen